1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

News

Şedinţa Curţii Constituţionale a început. Judecător CCR: E posibilă o nouă amânare

Judecătorul Tudorel Toader a declarat luni dimineaţa, înaintea şedinţei Curţii Constituţionale, că este posibilă o nouă amânare a verdictului CCR privind referendumul.

21 aug, 2012 | RTV.net

Şedinţa Curţii Constituţionale, în care ar urma să fie luată o decizie referitoare la valabilitatea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a început, marţi, la ora 10.00.

Întrebat dacă există posibilitatea ca CCR să amâne astăzi o decizie finală privind validarea sau invalidarea referendumul, judecătorul Tudorel Toader a răspuns afirmativ, scrie RTV.NET.

"E posibil. Să aşteptăm şedinţa şi vom vedea ce decizie va fi luată", a declarat judecătorul Toader la intrarea în sediul Curţii Constituţionale.

Judecătorii CCR se întrunesc marţi, de la ora 10.00, pentru a lua o decizie privind referendumul din 29 iulie.

Magistraţii vor lua în discuţie datele primite luni de la Guvern, în urma solicitării adresate săptămâna trecută de a le fi comunicate, până la 21 august, listele electorale permanente actualizate până la 10 iulie.

Concret, Curtea a primit o adresă cu informaţiile primite de la MAI şi MAE, care arată în felul următor: 34.654 de persoane urmează a fi radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum, 512.379 de români aveau actele de identitate expirate şi nu le-au reînnoit până în ziua votului, iar 3.052.397 au "dreptul legal de şedere în străinătate", din care nu se ştie exact numărul minorilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO