Jumătate din angajații CEZ România vor lucra de acasă până la finalul anului

Întrucât lucrurile au mers bine pentru companie în condițiile în care 50% din personal a muncit de acasă, CEZ a anunțat că va menține această situație până la finalul anului.
Economica.net - vin, 31 iul. 2020, 11:58
Jumătate din angajații CEZ România vor lucra de acasă până la finalul anului

“Încă de la începutul stării de urgenţă, peste 50% dintre angajaţii companiilor CEZ din România şi-au derulat activitatea în regim de telemuncă. Eficienţa operaţională dovedită şi prioritatea siguranţei angajaţilor şi clienţilor CEZ au condus la decizia managementului de a menţine regimul de telemuncă în aceleaşi condiţii până la finalul anului 2020. În paralel, conducerea Grupului va explora beneficiile şi modul cel mai util de aplicare a noului sistem în activitatea companiilor din Grup pe termen lung”, se arată într-un comunicat al companiei.

„După 5 luni de când am fost nevoiţi să abordăm regimul de muncă într-un mod cu totul diferit, fără să avem de ales, pot spune că am realizat 44% din planul de investiţii CAPEX al Distribuţie Oltenia, am reuşit să transferăm în telemuncă întreaga echipa Call Center, avem în execuție proiecte cu fonduri europene în valoare de 62 910 mii lei – valoare totală proiecte, fără TVA, și am lansat un parteneriat de responsabilitate socială cu Salvaţi Copiii pentru produsul CEZ Verde. Avem cu 132% mai multe conturi My CEZ în comparație cu primele șapte luni ale anului 2019, iar nivelul de utilizare al canalelor online pentru transmiterea petițiilor a crescut cu 38%. Totodată, am produs 732 889 MWh energie regenerabilă netă şi suntem în linie cu calendarul tuturor proiectelor strategice pe care ni le-am propus la începutul anului.

Toate acestea, având mai bine de 50% dintre angajaţii Grupului în telemuncă, în siguranţă. În plus, angajaţii noştri au demonstrat responsabilitate şi mobilizare exemplară în toată această perioadă. În aceste condiţii, decizia de a prelungi modul de lucru de la distanţă până la finalul anului 2020 a venit foarte firesc şi la fel de firesc vine şi demersul nostru de a identifica toate beneficiile, dar şi cele mai potrivite condiţii de a-l aplica pe termen lung la nivelul cât mai multor activităţi din Grup”, a declarat în comunicat Ondrej Safar, Country Manager CEZ România.

Măsura de telemuncă se aplică tuturor activităţilor care nu presupun deplasarea în instalaţiile de distribuţie şi producţie a energiei electrice din amenajările tehnice sau de la consumator. Pentru personalul care execută activităţi tehnice în instalatiile electrice sunt asigurate echipamente de protecţie şi prevenţie corespunzătoare şi sisteme de comunicare la distanţă pentru a reduce contactul cu alţi angajaţi din Grup şi consumatori sau parteneri pe parcursul îndeplinirii sarcinilor.

La nivelul Grupului CEZ în România, toţi angajaţii sunt dotaţi cu materialele necesare şi respectă o serie de reguli specifice de prevenţie şi protecţie sanitară. 

Grupul CEZ în România este reprezentat prin 10 companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO România.

Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

După procesul de separare a activităţilor (unbundling) încheiat cu succes în anul 2017, Distribuţie Energie Oltenia (fostă CEZ Distribuţie) asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.

CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar şi furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienţi casnici şi industriali care depăşeste 1,3 milioane de clienţi.

Grupul CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac şi Grădina. Parcul Eolian a însemnat o investiţie de 1,1 miliarde euro şi contine 240 de turbine eoliene cu o putere totală instalată de 600 MW. Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusă în funcţiune la sfărşitul anului 2012.

Totodată, începând cu 2011, Grupul CEZ în România deţine în portofoliul său sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug şi Secu.

 

Tags:
Te-ar mai putea interesa și
GCS: 4.064 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.070 de pacienți la ATI
GCS: 4.064 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.070 de pacienți la ATI
Un număr de 4.064 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Acestea sunt cazuri...
Cîţu: Agro Invest va avea un plafon de 1 miliard de lei, care va fi mărit dacă va avea succes. În PNRR vor intra doar proiectele întinse până în 2026
Cîţu: Agro Invest va avea un plafon de 1 miliard de lei, care va fi mărit dacă va avea succes. În PNRR vor intra doar ...
Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că programul Agro Invest, de sprijin al fermierilor, va începe cu un plafon de ...
ANM: Lapoviță și ninsoare în București până la ora 16.00
ANM: Lapoviță și ninsoare în București până la ora 16.00
Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat sâmbătă prognoza meteo pentru Bucureşti, arătând că, temporar, ...
Guvernul conservator britanic vrea să taie mare parte din ajutoarele pentru statele afectate de conflicte armate
Guvernul conservator britanic vrea să taie mare parte din ajutoarele pentru statele afectate de conflicte armate
Regatul Unit intenţionează să taie cu până la două treimi din ajutoarele către unele dintre ţările cel mai grav ...