1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Jumbo a deschis al şaselea magazin din România

Jumbo, cel mai mare retailer grec de jucării şi produse pentru casă, a inaugurat cel de-al şaselea magazin din România, la Ploieşti. Unitatea ia locul fostului OBI.

15 iun, 2015 | | ECONOMICA.net

Retailerul grec de jucării şi produse pentru casă Jumbo a deschis vineri, 12 iunie, la Ploieşti, cel de-al şaselea magazin al reţelei din România. Noua unitate se întinde pe 12.000 de mp şi se află pe locaţia fostului magazin DIY OBI,  la ieşirea din oraş, în parcul de retail din comuna Blejoi. 

Magazinul din Ploieşti este a doua deschidere a Jumbo anul acesta, după ce, în martie, au inaugurat o unitate de 12.000 de mp în Arad. De asemenea, potrivit planurilor companiei, în următoarea perioadă retailerul va pune sigla pe a şaptea unitate din ţara noastră, la Piteşti. Şi acolo compania a preluat spaţiul închiriat iniţial de OBI, retailer german care a ieşit din România în septembrie 2014. 

Jumbo a intrat pe plan local în 2013, mai are două unităţi în Bucureşti şi câte una în Timişoara, Oradea şi Arad.

România, piaţă bună pentru Jumbo

Conceptul Jumbo, care reuneşte atât produse pentru copii (jucării, rechizite, haine) cât şi articole pentru uz casnic pare a fi prins la români, astfel că planurile companiei pentru ţara noastră au rămas optimiste după inaugurarea primelor unităţi. Compania vrea să dezvolte pe plan local o reţea de 12-18 unităţi pe piaţa românească.

Potrivit datelor financiare aferente ultimului an fiscal (1.07.2013-30.06.2014), magazinele Jumbo din Timişoara şi Bucureşti Pallady, primele deschise, au contribuit cu 1,44% din cifra de afaceri globală a grupului, care s-a ridicat la 541,8 milioane de euro. Vânzările nete (exceptînd vânzările dintre firmele grupului) s-au cifrat în anul financiar trecut la peste 8,8 milioane de euro şi un profit net de 2,1 milioane de euro.

În 2014, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, Jumbo România a raportat o cifră de afaceri 80,1 milioane de lei şi un profit net de 14,3 milioane de lei 

La nivel internaţional, Jumbo operează în jur de 70 de magazine, din care 52 sunt în Grecia, iar restul în Cipru, Bulgaria şi România.

În primele 9 luni ale anului fiscal 2014-2015, veniturile companiei au crescut cu 7,25% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 74,5 milioane de euro.

Conceptul Jumbo

Jumbo, o companie cu istorie de 26 de ani, a reuşit să se impună pe piaţa elena printr-un concept unic şi preţuri mici. Preţul mediu la Jumbo este de aproximativ 23 de lei. Actualele magazine au o suprafaţă medie de 8.600 de metri pătraţi şi comercializează 5 categorii mari de produse, cu accent pe jucării, care generează în jur de 31% din vânzări. La Jumbo se mai vând produse adresate bebeluşilor şi produse sezoniere care reprezintă câte 25% din vânzări, dar şi produse destinate locuinţei care generează 11%. Majoritatea mărfurilor sunt însă foarte ieftine, într-un magazin existând în jur de 22.000 de produse cu un preţ mediu de 4,99 de euro, adică în jur de 23 de lei. În jur de 70% din produsele de pe rafturile Jumbo provin din Asia, şi doar 45% dintre ele aparţin unor mărci cunoscute.

 

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO