Jurnaliştii de la BBC vor intra în grevă pe 18 februarie

Jurnaliştii radiodifuzorului public britanic BBC vor intra în grevă luni, 18 februarie, după ce vineri, 15 februarie, aceştia vor opri parţial producţia de ştiri în semn de protest faţă de decizia conducerii companiei de a concedia o parte dintre angajaţi, în vederea reducerii costurilor.
Economica.net - lun, 11 feb. 2013, 16:24
Jurnaliştii de la BBC vor intra în grevă pe 18 februarie

Anunţul a fost făcut luni de reprezentanţii The National Union of Journalists (NUJ – Uniunea Naţională a Jurnaliştilor, n.r.), care reprezintă jurnaliştii în Marea Britanie, informează guardian.co.uk.

Jurnaliştii BBC, membri ai NUJ, au votat pentru declanşarea grevei în cazul în care conducerea corporaţiei media britanice nu va accepta să pună capăt concendierilor şi să redistribuie în cadrul companiei angajaţii ale căror posturi prezintă cele mai mari riscuri să fie desfiinţate.

În cazul în care negocierile nu se vor finaliza într-un mod favorabil pentru angajaţii BBC, sute de jurnalişti vor intra, vineri, 15 februarie, în grevă perlată (grevă în care angajaţii opresc sau încetinesc lucrul la o anumită fază a producţiei, n.r.). Greva perlată va fi urmată de o grevă generală prevăzută a se desfăşura luni, 18 februarie.

Mai multe posturi din structura grupului BBC ar urma să fie desfiinţate până la sfârşitul lunii martie, printre acestea aflându-se mai multe locuri de muncă de la Divizia naţională de ştiri a BBC, BBC Scotland şi BBC Radio 5 Live.

Michelle Stanistreet, secretar general al NUJ, a criticat planul de restructurare anunţat de BBC. De asemenea, potrivit lui Michelle Stanistreet, concedierile anunţate de BBC nu sunt necesare.

De cealaltă parte, un purtător de cuvânt al BBC a spus că este „dezamagit” de acţiunile de protest anunţate de NUJ. Purtătorul de cuvânt al BBC a mai spus că reprezentanţii companiei poartă discuţii cu reprezentanţii NUJ şi speră că disputa va fi rezolvată în urma negocierilor.

În cazul concretizării grevei, BBC va face tot posibilul ca publicul să fie cât mai puţin afectat, a mai spus purtătorul de cuvânt al radiodifuzorului public britanic.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajaţi. Corporaţia BBC deţine, în prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate marţi de Institutul de Statistică, ruşii fiind......
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție promițătoare
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele ...
Omul de faceri Ion Țiriac continuă investițiile în imobiliare și plănuiește sute de apartamente pe terenurile pe care ...
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul urmează aprobe în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, cadrul legal pentru implementarea ...
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat marţi că Frederic Oudea (foto), directorul său general din 2008, nu ...