1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

News

Jurnalistul grec acuzat de încălcarea regimului datelor personale a fost achitat

Justiţia greacă a achitat joi seara un jurnalist acuzat de încălcarea regimului datelor personale, după ce acesta a publicat o listă cu numele unor persoane suspectate că deţin conturi în Elveţia, care se află în centrul unei polemici în Grecia, relatează AFP.

03 noi, 2012 | Mediafax

Achitarea lui Costas Vaxevanis, în vârstă de 46 de ani, un jurnalist de televiziune şi de investigaţie la revista "Hot Doc", a fost pronunţată după aproape 12 ore de proces", după ce procurorul a cerut să fie condamnat pentru această infracţiune.

Decizia a fost primită cu aplauze de persoanele prezente în sala de judecată, în timp ce Vaxevanis i-a mulţumit emoţinat preşedintelui Curţii.

El a fost inculpat duminică pentru că a publicat, sâmbătă, o listă de 2.059 de nume de persoane, pe baza unor date care proveneau, potrivit acestuia, de la banca elveţiană HSBC.

"A fost de datoria mea să public lista. Chiar dacă tatăl meu ar fi figurat pe listă aş fi publicat-o", a declarat Vaxevanis, pledându-şi nevinovăţia în cursul depoziţiei în faţa unei Curţi penale din Atena.

"În loc să luptăm împotriva fraudelor fiscale, se taie salariile judecătorilor şi pensionarilor", a spus Vaxevanis, care este susţinut de numeroase ONG-uri internaţionale pentru drepturile omului, ca Reporteri fără Frontiere (RSF), Amnesty International (AI) sau Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ).

"Aţi ridiculizat public o serie de persoane, aţi livrat aceşti oameni unei societăţi însetate de sânge", a declarat anterior procurorul curţii, după depoziţiile martorilor apărării.

"Soluţia la problemele cu care se confruntă ţara nu este canibalismul", a subliniat el, într-un discurs dur împotriva jurnalistului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO