JYSK va deschide 15 magazine pe an și vrea să ajungă la 135 în România

Producătorul şi comerciantul de mobilier daney JYSK şi-a programat deschiderea a 15 magazine pe an pe piaţa românească, pe care a intrat în 2007, cu un magazin la Oradea. Compania vrea să ajungă la 135 de magazine în România.
Economica.net - mar, 21 mai 2019, 20:12
JYSK va deschide 15 magazine pe an și vrea să ajungă la 135 în România

„Încă de când am fost preluați de JYSK Nordic și am trecut de la sistemul de franciză la firma mamă, în anul 2013, strategia noastră a fost să fim prezenți în cât mai multe orașe din România. În prezent vrem sa deschidem aproximativ 15 magazine pe an în România”, spune Alex Bratu, country manager JYSK pentru România și Bulgaria.

Deși inițial compania estima că va deschide 100 de magazine pe piața românească, JYSK, care și-a lansat recent noua colecție de mobilier de grădină și terasă, va ajunge la 135 de magazine, iar Alex Bratu susține că „cel mai probabil la următoarea estimare vom crește numărul de magazine pe care ne dorim să le avem în țară. Expansiunea este un factor important în activitatea JYSK, iar strategia noastră este să fim cât mai aproape de cumpărători.”  

Extindere fără achiziții 

„Cumpărarea unor competitori nu a făcut și nu face parte din strategia noastră”, explică Bratu.

Pentru JYSK ținta sunt toate orașele cu peste 20.000 de locuitori, iar pe lista de dorințe din viitorul apropiat se numără Alba Iulia, Reșița și Turda. Compania va deschide în iulie al treilea magazin din Brașov, și cel mai mare al companiei.

„Până la finalul anului 2019 avem deja planificate deschideri în Huși, Zărnești, Afumați, Corbeanca, Bragadiru, Miercurea Ciuc, Carei și Zalău. De asemenea, vom deschide un al treilea magazin JYSK în Timișoara și un al doilea magazin în Cluj-Napoca”, susține Alex Bratu.

Costurile pentru deschiderile de magazine sunt relativ reduse, pentru că JYSK închiriază spații pentru magazine, nu își construiește propriile spații.

„Investiția implică în primul rând amenajarea magazinului conform conceptului care este aplicat în toate țările JYSK. Pe lângă aceste costuri, investim în digitalizarea proceselor la nivel de grup și în logistică, pentru a fi mereu gata să le oferim clienților experiența de cumpătăruri pe care și-o doresc”, conchide Alex Bratu.

JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua are peste 800 de angajați.

 

Te-ar mai putea interesa și
Legea modificată a audiovizualului – promulgată de preşedintele Iohannis
Legea modificată a audiovizualului – promulgată de preşedintele Iohannis
Legea modificată a audiovizualului, care adaugă noi reglementări privind cinematografia şi organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de......
Transelectrica: Primele schimburi comerciale de energie cu Ucraina şi Republica Moldova vor avea loc pe 30 iunie, pe interconexiunea cu România
Transelectrica: Primele schimburi comerciale de energie cu Ucraina şi Republica Moldova vor avea loc pe 30 iunie, pe interconexiunea ...
Primele schimburi comerciale de energie electrică cu Ucraina şi Republica Moldova, după sincronizarea cu reţeaua europeană, ...
România poate să devină un jucător important în atragerea de investiţii din relocare – Ministrul Economiei
România poate să devină un jucător important în atragerea de investiţii din relocare – Ministrul Economiei
Un Memorandum pentru promovarea investiţiilor străine au fost discutat şi semnat la nivelul Guvernului, astfel încât ...
Taxa de promovare turistică a Bucureştiului ar putea creşte de la 0,5% la 2% din tariful de cazare, în anul 2023
Taxa de promovare turistică a Bucureştiului ar putea creşte de la 0,5% la 2% din tariful de cazare, în anul 2023
Taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti ar putea creşte în anul 2023 la o cotă de 2% la ...