Kärcher lansează primul aspirator robot cu inteligență artificială din gama sa

Compania germană Kärcher a lansat robotul RCV 3, precum și robotul RCV 5, care este primul aspirator robot dotat cu inteligență artificială din gama sa. Aceștia pot curăța interiorul casei în mod 100% autonom, putând fi programați de la distanță, direct din aplicația mobilă.
Lidia Neagu - mie, 29 mart. 2023, 11:50
Kärcher lansează primul aspirator robot cu inteligență artificială din gama sa

Un studiu realizat de către Kärcher în ultimii ani arată că, la nivel global, oamenii petrec o medie de 2 ore și 52 de minute pe săptămână, făcând curat. Cu toate acestea, trendurile arată că oamenii apelează din ce în ce mai mult la echipamente fără fir, la roboți și la aparate care curăță mai eficient față de metodele clasice.

„Dacă până acum curățarea casei presupunea un efort susținut din partea utilizatorilor și mult timp investit în procesul de curățare, noile tehnologii, precum și inteligența artificială reduc substanțial resursele de timp și energie, oferind consumatorului un maximum de confort. Mai mult, majoritatea aparatelor care beneficiază de inovație, oferă utilizatorului și componenta de sustenabilitate, ajutându-l să adopte un comportament din ce în ce mai responsabil față de mediu”, spune Mihaela Dărângă, reprezentant Kärcher România.

Roboții cu AI oferă 100% autonomie și pot fi controlați de la distanță, direct de pe telefonul mobil

RCV 3, modelul entry-level, curăță autonom toate tipurile de suprafețe. Acesta poate fi controlat de oriunde din aplicația mobilă Kärcher Home Robots, care poate mapa camerele locuinței, poate seta diferite programe de curățare și defini zonele interzise. Toate camerele sunt mapate cu sistemul de navigare de înaltă precizie LiDAR și senzorii ultra-sensibili, detectând treptele și diferențele mari de nivel pentru o curățenie complet sigură.

Detectarea obiectelor cu AI și sistem dublu de navigare

Modelul RCV 5 este dotat cu inteligență artificială și, pe lângă funcțiile lui RCV 3, poate detecta și ocoli obiectele, datorită sistemului dublu de navigare, cu laser și cameră. De asemenea, senzorii suplimentari împiedică aparatul să cadă, de exemplu, la baza scărilor.

În plus, funcția Auto Boost asigură o putere suplimentară pentru a îndepărta praful de pe țesăturile textile. Auto Boost poate fi dezactivat pe mochete și covoare pentru a menține curățarea la o putere de aspirare scăzută, atunci când este puțină murdărie. Acest lucru economisește energie și prelungește timpul de curățare, înainte ca robotul să se întoarcă la stația de încărcare.

Curățenie personalizată direct din aplicație

Cu ajutorul funcțiilor aplicației, pot fi setate programe de curățare specifice pentru fiecare cameră. De asemenea, pot fi definite zone interzise sau, dimpotrivă, zone care necesită o curățare suplimentară, cu ajutorul funcției de curățare a petelor.

Tot din aplicație pot fi setați numeroși parametri în funcție de necesitate – de la puterea de aspirare până la debitul de apă pentru programul de spălare.

O curățenie smart este o curățenie rapidă și eficientă, iar tehnologia își demonstrează de la an la an contribuția la economisirea de timp și obținerea unor rezultate mai bune decât în cazul procedeelor tradiționale de curățenie.

Kärcher este lider mondial în domeniul tehnologiei de curăţare, furnizȃnd o gamă extinsă pentru orice aplicaţie de curățenie, atât din domeniul casnic cât și din cel profesional. Compania de familie are 14.400 de angajați în 80 de țări și 130 de reprezentanțe. Peste 50.000 de centre de service din toate țările asigură aprovizionarea continuă și completă a clienților din întreaga lume. În 2021, Kärcher a realizat cele mai mari vânzări din istoria sa, 3,092 miliarde de euro.

Kärcher este prezent în România din 2008, are 111 angajaţi, 8 reprezentanțe Kärcher Center, o rețea națională de service și o acoperire națională prin marile lanțuri de magazine și prin distribuitorii autorizați.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...