Kaspersky: 30% dintre utilizatori stochează pe smartphone informaţii confidenţiale

Aproape o treime dintre posesorii de aparate smartphone stochează parolele de acces la conturile deschise pe reţelele sociale şi la alte servicii online pe terminalele de pe care operează, se arată într-un studiu realizat de O+K Research pentru Kaspersky Lab, la jumătatea acestui an.
Economica.net - lun, 20 aug. 2012, 06:21
Kaspersky: 30% dintre utilizatori stochează pe smartphone informaţii confidenţiale

Astfel, 30% dintre utilizatori stochează pe smartphone informaţii confidenţiale, inclusiv parole de la conturile reţelelor sociale şi de la alte servicii online, în timp ce jumătate dintre aceştia folosesc dispozitivele mobile pentru a păstra fişiere foto şi video personale.

În plus, aproape un sfert (21%) dintre cei chestionaţi în cadrul studiului citat au recunoscut faptul că stochează în memoria telefonului informaţii confidenţiale, precum numerele cardurilor de credit sau datele de autentificare la conturile bancare.

Pentru utilizatorii de tablete, acest număr este şi mai mare, adică 28%, ceea ce denotă faptul că smartphoneurile şi tabletele sunt tot mai frecvent folosite în rolul de computer tradiţional.

Cercetarea publicată de Kaspersky Lab relevă faptul că dispozitivele mobile sunt foarte des utilizate ca platforme pentru jocuri: 52% dintre posesorii de iPad şi 51% dintre cei care folosesc alte tablete instalează jocuri pe acestea.

Cifrele corespund procentajelor de utilizatori care practică gamingul pe smartphone-uri, excepţie făcând posesorii de Blackberry, cu numai 34% dintre aceştia.

Pe de altă parte, tabletele sunt foarte populare printre iubitorii de cărţi în format electronic (e-books), iar 47% dintre persoanele participante la studiu spun că utilizează aceste dispozitive pentru a citi. De asemenea, 45% dintre utilizatori stochează e-mailuri pe smartphoneuri şi tablete, în timp ce 35% dintre tablete sunt folosite pentru corespondenţa legată de serviciu.

De asemenea, studiul O+K Research confirmă faptul că majoritatea utilizatorilor nu văd o diferenţă foarte mare între un PC tradiţional şi un dispozitiv mobil.

Specialiştii în domeniu sfătuiesc posesorii de telefoane inteligente sau tablete să folosească o suită de securitate universală, precum Kaspersky ONE, ce poate fi instalată pe majoritatea platformelor de operare populare, atât mobile, cât şi desktop.

În cadrul studiului comandat de Kasperky Lab au participat 11.000 de repondenţi din întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
Adio dosar cu șină? De ce Cloud-ul Guvernamental este esențial în de-birocratizarea României și ce beneficii concrete aduce
Adio dosar cu șină? De ce Cloud-ul Guvernamental este esențial în de-birocratizarea României și ce beneficii concrete ...
Subiectul cloud-ului guvernamental a devenit tot mai prezent în ultima vreme pe agenda publică, preponderent în ultimul an. Auzim și citim tot mai mult despre reforma pe cloud-ul guvenamental,......
Deficitul bugetar a ajuns la 2,4% din PIB în primele opt luni ale anului
Deficitul bugetar a ajuns la 2,4% din PIB în primele opt luni ale anului
Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 2,4% din Produsul Intern Brut după primele opt luni ale acestui an, ...
Compania IT Connections a înregistrat venituri în creștere cu 21% în primul semestru din 2022
Compania IT Connections a înregistrat venituri în creștere cu 21% în primul semestru din 2022
Grupul de companii de transformare digitașă Connections, listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, a ...
Grindeanu: Ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României
Grindeanu: Ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României
România va cheltui 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală, cea mai semnificativă contribuţie financiară cuprinsă ...