Kaspersky lansează un joc video care poate fi jucat la serviciu

Kaspersky a lansat un nou joc de securitate cibernetică mobilă, intitulat [Dis]connected. În completarea programelor tradiționale de formare în ceea ce privește securitatea cibernetică pentru companiile mari, jocul demonstrează realist beneficiile comportamentului sigur și poate fi folosit pentru a consolida ceea ce angajații au învățat deja.
Lidia Neagu - mar, 01 feb. 2022, 13:58
Kaspersky lansează un joc video care poate fi jucat la serviciu

În completarea programelor tradiționale de formare în ceea ce privește securitatea cibernetică pentru companiile mari, jocul demonstrează realist beneficiile comportamentului sigur și poate fi folosit pentru a consolida ceea ce angajații au învățat deja. Jocul este potrivit pentru proiecte educaționale și media la nivel național.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Kaspersky, în rândul specialiștilor în IT și securitate cibernetică, 50% dintre companiile mari au în prezent cursuri de igienă în domeniul securității cibernetice. Cu toate acestea, angajații pot fi reticenți față de astfel de programe de formare. Oamenii pot crede că ar putea fi puși să facă treaba altcuiva, dat fiind că există departamente specializate sau, pur și simplu, nu văd cum le-ar afecta viața securitatea cibernetică. Astfel chiar după încheierea cursurilor și învățarea celor mai bune practici, ei pot acționa în continuare la fel ca înainte de training.

Ca lider recunoscut în instruirea legată de conștientizarea securității în 2021, inclus în segmentul complet de funcționalități ale furnizorilor SA&T din raportul Forrester Now Tech, Kaspersky își îmbunătățește constant soluțiile educaționale și introduce noi tehnici de învățare actualizate. Astfel, pentru a face training-ul mai antrenant și pentru a crește interesele angajaților în securitatea informațiilor, compania a lansat jocul său sub forma unui roman vizual – [Dis]connected.

În joc, jucătorii trăiesc o zi (24 de ore) dintr-un viitor în care asistenții inteligenti pot găti micul dejun, iar casele subacvatice și augmentarea umană au devenit normale. În ciuda progresului tehnologic, există încă unele probleme care sunt familiare pentru oameni în prezent. De exemplu, personajul definit în joc trebuie să rezolve simultan o serie de sarcini de serviciu. Lucrează pentru un producător de implanturi revoluționare. Dar acesta va fi achiziționat de un concurent, iar condițiile de achiziție depind în mare măsură de succesul realizării proiectului jucătorului. În viața sa privată, scopul jucătorului este să nu ajungă să se despartă de partenerul de viață – care este supărat că petrece mai puțin timp cu el – menținând în același timp relații bune cu colegii și rămânând productiv.

Alegerile făcute de jucători se dovedesc a fi interconectate. De exemplu, dacă au un conflict cu un coleg, acesta nu va fi informat despre schimbările importante survenite asupra proiectului. Iar dacă discuțiile cu colegii durează prea mult, jucătorii își vor depăși termenele de lucru.

Elementele de securitate cibernetică sunt întrețesute în mod natural în intrigă pentru a arăta cum deciziile legate de această sferă pot ajuta la atingerea sau ratarea obiectivelor personajului. De exemplu, jucătorii care decid să economisească timp și să nu își actualizeze implanturile nu își vor spori productivitatea și, prin urmare, nu vor putea finaliza proiectele la timp. În total, în timpul jocului, un utilizator va trebui să rezolve 24 de situații care acoperă subiecte precum parole și conturi, e-mailuri, navigare pe web, rețele sociale și mesagerie, securitate PC și dispozitive mobile.

Povestea are mai multe finaluri alternative în funcție de deciziile luate. Utilizatorii vor primi un rezumat al ratei lor personale de succes în gestionarea proiectului și a vieții lor personale, precum și o evaluare a abilităților și cunoștințelor lor în materie de securitate.

Jocul de o oră este livrat într-o abordare fragmentată, fiecare sesiune durând până la zece minute. Acest lucru îl face mai digerabil și îl ajută pe jucător să-și păstreze cunoștințele. Jocul poate fi recomandat după ce angajații parcurg cursuri de formare, pentru a le consolida cunoștințele de securitate cibernetică dobândite și pentru a-i motiva să își pună abilitățile în practică. Atunci când este utilizat în proiecte naționale, jocul îmbunătățește gradul de conștientizare a securității cibernetice în rândul cetățenilor.

„Acest joc vizează alegerile și dilemele lumii moderne. E bine să folosim cele mai noi tehnologii, chiar dacă acestea creează riscuri suplimentare de securitate? Sau ar trebui să renunțăm la ele de dragul securității și să devenim mai puțin eficienți în munca noastră? Confort versus securitate – este posibil să găsim un echilibru? Confruntându-se cu astfel de alegeri în timpul jocului, jucătorii vor înțelege cum să folosească tehnologiile într-un mod sigur, și vor înțelege mai bine cum se îmbină securitatea cibernetică cu rutina lor zilnică și cum le influențează, de fapt, viața”, spune Denis Barinov, Head of Kaspersky Academy.

[Dis]connected este disponibil momentan numai pentru clienții corporativi. Funcționează pe smartphone-uri Android și iOS.

Versiunea demo gratuită a jocului este disponibilă în App Store și Google Play.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...