Kaufland a bugetat 23,5 milioane de euro în automatele de colectare a deșeurilor. Retailerul va dubla capacitatea de colectare și stocare pentru cel puțin alte 30 de magazine

Retailerul german Kaufland a investit în ultimii trei ani, în automatele de colectare a deșeurilor, peste 16,5 milioane de euro. În plus, în urma unei investiții de peste 7 milioane de euro, compania plănuiește să dubleze capacitatea de colectare și stocare a deșeurilor pentru cel puțin alte 30 de magazine. Compania spune că este pregătită pentru Sistemul Garanție-Returnare (SGR) ce debutează mâine.
Alina Stanciu - mie, 29 nov. 2023, 10:44
Kaufland a bugetat 23,5 milioane de euro în automatele de colectare a deșeurilor. Retailerul va dubla capacitatea de colectare și stocare pentru cel puțin alte 30 de magazine

Kaufland România anunță că rețeaua sa de magazine este pregătită pentru Sistemul Garanție-Returnare (SGR), care va intra în vigoare de joi, 30 noiembrie 2023. În cele 172 de hipermarketuri ale companiei au fost montate 359 de automate unde clienții pot returna ambalajele din PET, sticlă și aluminiu. Astăzi, majoritatea unităților Kaufland dispun de cel puțin două astfel de echipamente.

Cel mai mare echipament de colectare separată a deșeurilor din România se află în parcarea magazinului Kaufland Barbu Văcărescu din București. Acesta are șase guri de colectare și o capacitate de stocare temporară de 60.000 de ambalaje, de trei ori mai mare decât a celorlalte echipamente.

În perioada următoare, Kaufland își propune să echipeze minimum 30 de magazine cu noi automate, prevăzute cu patru guri de colectare și o capacitate de stocare de 40.000 de ambalaje.

Investiția necesară este estimată la 7 milioane de euro, sumă ce se adaugă unor investiții, pe parcursul a trei ani, de peste 16,5 milioane de euro, în automatele de colectare.

Aceasta în contextul în care Kaufland a fost primul retailer din România care a introdus automate de colectare a ambalajelor în toate magazinele sale, încă din 2021.

În perioada ianuarie și octombrie 2023, cu ajutorul automatelor, au fost colectate aproape 29.000.000 de ambalaje, iar testarea sistemului în cadrul „Săptămânii Reciclării” a setat un record de 11.200.000 de recipiente colectate la nivel național.

„În calitate de unul dintre cei mai mari retaileri din România, suntem în prima linie a interacțiunii cu consumatorii. Avem responsabilitatea și oportunitatea unică de a educa și motiva consumatorii să participe activ la SGR. Prin diverse tactici, stimulente și mesaje cât mai creative am reușit să familiarizăm românii cu aceste concepte și obiceiuri. Cu fiecare client adus în fața unui automat de colectare am reușit să eliminăm cel puțin un deșeu din natură.” a declarat Luiza Neag, manager Sisteme de Mediu Kaufland România și Președinte al Asociației Retailerilor pentru Mediu.

Amintim că SGR are ca scop creșterea gradului de reciclare în România și presupune introducerea unei garanții de 50 de bani pentru fiecare recipient inscripționat cu simbolul „Ambalaj cu garanție” din sticlă, plastic sau metal (cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l). Clienții vor putea recupera garanția când returnează recipientul la un centru de colectare.

Prin campania „Reciclezi și Salvezi”, Kaufland continuă să încurajeze reciclarea în rândul clienților. Pe lângă rambursarea garanției de 50 de bani, clienții primesc un voucher de 10% reducere pentru fiecare cinci ambalaje depuse, indiferent dacă acestea au sau nu simbolul „Ambalaj cu garanție”. Cuponul poate fi folosit pentru achiziționarea unui produs din categoria menționată în revista săptămânală sau pe www.kaufland.ro.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 172 de magazine în România.

Citește și

Te-ar mai putea interesa și
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
Retailerul online eMAG lansează un nou shop-in-shop dedicat îngrijirii personale. Hair & Make-up Shop cuprinde peste 80.000 de produse, atât de la branduri mass-market, cât și branduri......
Fechet anunţă că România are noi echipamente performante pentru monitorizarea fenomenelor meteo extreme
Fechet anunţă că România are noi echipamente performante pentru monitorizarea fenomenelor meteo extreme
Oamenii care lucrează în serviciile de meteorologie din România au de astăzi la dispoziţie cele mai performante echipamente ...
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. Cum funcționează sistemul și ce puteți urmări
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. ...
Platforma piciordeplay.ro, care arată că este cel mai mare furnizor de teatru online din România, anunță că ad epășit ...
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,2% în primul trimestru
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,2% în primul trimestru
Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în primul trimestru din acest an a ajuns ...