1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Kaufland, cel mai mare lanţ de hypermarketuri din România, angajează peste 600 de oameni în acest an

Kaufland, cel mai mare angajator privat din economia românească, va recruta peste 600 de oameni în 2017 pentru cele şase magazine pe care le deschide în acest an. Toţi angajaţii nou-intraţi în companie beneficiază de creşteri salariale anuale în primii cel puţin trei ani de muncă în companie, ne-a spus Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement & Employer Branding Director la Kaufland România.

Pentru anul 2017 ne propunem deschiderea a şase magazine şi modernizarea mai multor magazine deja existente. Având în vedere că într-un magazin lucrează în medie 100 de persoane, putem afirma că şi în acest an vom angaja peste 600 de colegi noi, a spus pentru ECONOMICA.NET Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement & Employer Branding Director la Kaufland România.

În primii cel puţin trei ani de activitate în companie, salariul creşte automat în fiecare an pentru toate poziţiile, a adăugat recrutorul. 

La 1 martie, salariile lucrătorilor comerciali din magazinele Kaufland cresc la 2.000 lei brut, incluzând tichetele de masă. Creşterea salarială a fost anunţată de Kaufland în noiembrie anul trecut.

Lista beneficiilor pe care le primesc salariaţii Kaufland România

Kaufland România acordă tuturor salariaţilor săi câte 22 de zile de concediu care pot creşte în funcţie de vechimea în companie, până la 27 de zile de concediu, precum şi tichete de masă începând cu prima zi de muncă în companie. Acestea sunt completate de ajutoare în bani şi zile libere plătite pentru diverse evenimente din viaţa angajatului, ajutoare pentru angajaţii care se pensionează pentru limita de vârstă, zile în plus la concediul de odihnă, plăţi voluntare de Paşti şi de Crăciun, diverse sporuri, asigurări medicale, plăţi aniversare care recompensează loialitatea angajaţilor faţă de companie. În plus, comparia oferă o serie de beneficii şi în parteneriat, cum ar fi: asigurări de viaţă, călătorie sau auto; posibilitatea de a împrumuta gratuit cărţile preferate, servicii bancare, servicii turistice, servicii de relaxare şi petrecere a timpului liber, diverse consultaţii medicale, reduceri la cumpărarea de produse de bricolaj, ne-a mai spus Estera Anghelescu.

Kaufland: în oraşele mari, oamenii vor posturi de management, chiar dacă nu se califică pentru acestea

"Cea mai mare provocare cu care ne confruntăm o reprezintă lipsa propriu-zisă a candidaţilor. Această problemă se resimte mai acut în Vestul ţării. Disproporţia dintre numărul de locuri de muncă vacante şi numărul candidaţilor bine pregătiţi face ca întreg procesul de recrutare să fie dificil. De cele mai multe ori se întâmplă ca cele mai căutate poziţii să fie cele de management, interesul pentru restul poziţiilor fiind astfel relativ scăzut. Cele mai mari rate de fluctuaţie a personalului sunt la început de drum, pe poziţiile entry, mai ales în cadrul departamentului de Vânzări. În special în oraşele mari, candidaţii îşi caută cu preponderenţă poziţii de management, chiar dacă nu au experienţă şi toate competenţele dezvoltate pentru acest tip de posturi, a spus pentru ECONOMICA.NET Estera Anghelescu. 

Peste 170 dintre angajaţii Kaufland sunt vârstnici

În cadrul Kaufland, avem atât angajaţi pensionari, cât şi angajaţi vârstnici, care lucrează part-time sau full-time. Procentul acestora este de peste 1% din totalul numărului de angajaţi. Cel mai vârstnic angajat Kaufland este din Tulcea, are peste 72 de ani şi lucrează în companie de peste şase ani, a adăugat Estera Anghelescu.

Peste 90% dintre salariaţii companiei Kaufland România sunt angajaţi pe perioadă nedeterminată, a conchis Estera Anghelescu. 

În prezent, compania are peste 110 magazine în toată ţara şi în jur de 17.000 de angajați, dintre care 84% fac parte din echipa de Vânzări, aproape 9% lucrează în departamentul de Logistică, iar restul ocupă poziţii în departamentele din sediul central.

Vârsta medie a angajaţilor Kaufland este de 36 de ani, iar salariul mediu brut în companie este de 2.984 de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO