1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Kaufland deschide două magazine la început de august. Unul este faţă în faţă cu Lidl

Kaufland, retailerul german numărul unu pe piaţa de profil din România, va inaugura la începutul lunii viitoare două noi hipermarketuri, în Arad şi Bucureşti. Reţeaua va ajunge la 94 de hipermarketuri. Unitatea din Arad este faţă în faţă cu un supermarket Lidl.

28 iul, 2014 | | ECONOMICA.net

Retailerul german Kaufland, parte a grupului grupul LIDL & Schwarz care mai include Lidl, va inaugura la începutul lunii viitoare două noi hipermarketuri, la Arad şi Bucureşti. Reţeaua va ajunge astfel la 94 de unităţi, după ce, în luna ianuarie, compania a deschis prima unitate a anului, în Târgu Mureş.

Magazinul din Arad este situat pe Calea Aurel Vlaicu nr. 139-151, pe acelaşi lot de teren unde Lidl a inaugurat în 2011 o unitate.  Situaţia celor două magazine va fi practic similară cu cea din zona Valea Cascadelor, Bucureşti, unde acelaşi grup, Lidl & Schwarz, operează sub cele două sigle magazine extrem de apropiate. "Chiar dacă ambele branduri aparţin aceluiaşi grup Schwarz, strategia de expansiune a fiecăruia este diferită; atât la nivel internaţional cât şi în Romania. Fiecare lanţ de magazine încearcă să vină în întâmpinarea clienţilor săi prin propria strategie de vânzare şi de expansiune, cu cea mai bună locaţie în zonă. Acest lucru ne face să acţionăm practic ca şi concurenţi - un lucru întotdeauna favorabil pentru clienţi", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Kaufland România, potrivit cărora "nu se pune problema fenomenului de canibalizare în aceste cazuri, ci este mai degrabă vorba de concurenţă".

Suprafaţa totală a magazinului din Arad este de aproximativ 16.500 de mp, potrivit Planului Urbanistic Zonal. Unitatea se va deschide în jurul datei de 1 august. Kaufland mai deţine în Arad un hipermarket de 6.500 de mp, pe strada Banu Mărăcineni, unitate pe care a deschis-o în 2007, în urma unei investiţii de aproximativ 8 milioane de euro.

Citeşte şi Premieră în retailul bucureştean: Nemţii fac două magazine, Kaufland şi Lidl, unul lângă altul

Citeşte şi Carrefour şi Kaufland la aceeaşi adresă. Francezii au început deja angajările pentru un nou hypermarket

Un nou magazin în Capitală

Tot la începutul lunii viitoare, în jurul datei de 7, Kaufland va deschide şi cel de-al 7-lea hipermarket din capitală, în cartierul Bucureştii Noi (nr 93), din sectorul 1 al Capitalei. Magazinul este amplasat pe terenul fostei fabrici de confecţii Beta Impex, în apropierea  depozitelor grupului Romaqua şi vizavi de şantierul viitorului mall Victoria City, al companiei Benevo, deţinută de omul de afaceri Michale Topolinski. Lucrările la acest mall ar trebui să înceapă în această vară, iar deschiderea este planificată pentru finele lui 2015.

Pentru 2014 mai sunt programate inaugurări ale magazinelor din cartierul bucureştean Valea Oltului ( nr 195-197), Apărătorii Patriei şi Tudor Vladimirescu. 

Ultima inaugurare din Bucureşti a nemţilor de la Kaufland a avut loc în noiembrie 2013, în cartierul Pantelimon. 

Kaufland, liderul pieţei de profil din România, cu afaceri de aproximativ 1,6 miliarde de euro în 2013, a ajuns la o reţea de 92 de magazine, dintre care 6 în Bucureşti.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO