1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Kaufland a inaugurat un nou concept de magazin

Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piaţa comerţului alimentar din România, a deschis joi al 95-lea magazin din reţea. Noul hipermarket este în Gherla, pe locul unei foste garnizoane din secolul XIX şi marchează intrarea companiei pe un nou segment: cel al hipermarketurilor mai mici.

27 aug, 2014 | | ECONOMICA.net

Retailerul german Kaufland a inaugurat joi, în municipiul Gherla din judeţul Cluj, cel de-al 95-lea hipermarket al reţelei şi primul de dimensiuni mai mici al companiei. Noul magazin are o suprafaţă de doar 2.000 de mp, faţă de media de 2.500-5.500 de mp, cât au celelate unităţi deschise de companie în ultima vreme sau pe care va continua să le inaugureze anul acesta. Suprafaţa medie a unui magazin Kaufland este de 3.600 de mp, iar cel mai mare hipermarket al nemţilor este de 5.500 mp. "Magazinul Kaufland din orasul Gherla îşi va deschide porţile pentru clienţi joi, 28.08.2014, începând cu ora 08:00. Comparativ cu celelalte magazine Kaufland inaugurate până acum, magazinul Kaufland Gherla se diferenţiazaă în primul raând prin suprafaţa de vânzare.
Aceasta este mai mică decât suprafaţa medie a magazinelor Kaufland şi se situează la circa 2000 de mp.
La această suprafaţă au fost adaptate corespunzător şi sortimentele de Food şi Non Food. Magazinul beneficiază de 8 case de marcat şi un număr de 176 locuri de parcare", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii kaufland.

Kaufland Gherla este situat pe strada Hăşdăţii nr 1, pe locul unei foste garnizoane din secolul XIX care a fost demolată pentru ridicarea magazinului. Pe lângă suprafaţa şi sortimentaţia redusă, noul magazin va avea parcarea supraterană, la fel ca în cazul Kaufland Pantelimon sau a viitorul Kaufland Brâncuşi din Bucureşti.

Încă cinci magazine anul acesta

Pentru anul acesta, Kaufland are în plan deschiderea unui număr total de 10 magazine, din care au fost inaugurate cinci, la Târgu Mureş, Oradea, Târgovişte, Arad şi Bucureşti. Mai urmează Kaufland Valea Oltuluii, Apărătorii Patriei şi Tudor Vladimirescu din Bucureşti, Slatina şi Bacău. De asemenea, retailerul va ridica un magazin în Vatra Dornei pe care, cel mai probabil, îl va inaugura la începutul anului viitor.

Kaufland, liderul pieţei de profil din România, are afaceri de aproximativ 1,6 miliarde de euro în 2013.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO