Pariul Tesla: Kaufland deschide prima reţea naţională de staţii de reîncărcare a maşinilor electrice

Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piaţa comerţului alimentar din România, va inaugura în curând o reţea de staţii de reîncărcare a maşinilor electrice, prima din România. 
Economica.net - lun, 04 apr. 2016, 08:48
Pariul Tesla: Kaufland deschide prima reţea naţională de staţii de reîncărcare a maşinilor electrice

Retailerul german Kaufland va deschide în cadrul unora dintre magazinele sale staţii de reîncărcare rapidă a maşinilor electrice, potrivit unui anunţ al companiei. Compania vrea astfel să deţină prima reţea de astfel de staţii din România.

Inaugurarea primei staţii va avea loc joi, 7 aprilie, în  cadrul Kaufland  Barbu Văcărescu din Bucureşti, acolo unde va funcţiona primul astfel de centru de reîncărcare.

Maşinile electrice reprezintă sub 1% din piaţa mondială totală, însă vânzările lor cresc mai repede decât orice segment, inclusiv în România, unde anul trecut s-au vândut aproape trei exemplare pe lună, cu peste 120% mai multe decât în 2014, potrivit datelor publicate de site-ul de anunţuri Autovit.ro.

„Maşinile electrice sunt încă rare pe şoselele din România, însă acest lucru se va schimba în următorii ani, fiindcă multe lucruri se îmbunătăţesc în domeniu şi preţurile acestor maşini scad, în timp ce performantele lor se dezvoltă”, a afirmat directorul de vânzări al Autovit.ro, Cristian Cojocaru.

Dovadă a interesului: Tesla Motors, producătorul american de automobile electrice, a primit peste 253.000 de comenzi în primele 36 de ore de la prezentarea noului automobil Model 3 care, la un preţ mediu de 42.000 de dolari, incluzând funcţii opţionale, valorează 10,6 miliarde de dolari, relatează Reuters.

Citeşte şi Comenzile primite de Tesla pentru Model 3 în 36 de ore depăşesc 10 miliarde de dolari

În România, în 2014 s-a vândut mai puţin de o maşină pe lună, în timp ce anul trecut au ajuns la clienţi aproximativ 36 exemplare, deci trei maşini pe lună. Motivul pentru care sunt înregistrare puţine maşini de acest tip este faptul că nu există încă programe complexe de subvenţionare de la stat, spun specialiştii.

În România, primele subvenţii de înmatriculare pentru astfel de autoturisme au fost lansate anul trecut, în timp ce ţările din Europa de Vest susţin clienţii încă din 2011.

Guvernul a mărit prima acordată la achiziţia de vechicule ecologice de la 12.000 de lei la 20.000 de lei. Această reducere se aplică doar pentru maşinile pur electrice prin programul Rabla. În acelaşi timp, cei care cumpără maşini hibride vor beneficia de un ecotichet în valoare de 5.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Premieră în România: serviciile de telemedicină intră în sectorul public
Premieră în România: serviciile de telemedicină intră în sectorul public
Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, va oferi, începând cu această lună, servicii medicale prin telemedicină pentru persoanele cu......
Viorel Ilie, fost ministru în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, numit director în ANRE – surse
Viorel Ilie, fost ministru în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, numit director în ANRE – surse
Viorel Ilie, fost ministru pentru Relația cu Parlamentul în Guvernele PSD, a fost numit director în cadrul Autorității ...
Rectificare bugetară pozitivă, potrivit draftului pregătit de Ministerul de Finanţe. Cele mai multe fonduri le va primi Ministerul Sănătăţii
Rectificare bugetară pozitivă, potrivit draftului pregătit de Ministerul de Finanţe. Cele mai multe fonduri le va primi ...
Rectificarea bugetară pe care o pregăteşte Executivul va fi pozitivă, potrivit draftului pregătit de Ministerul de Finanţe. ...
Sondaj BNR – Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul 3
Sondaj BNR – Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul 3
Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul III, atât în cazul împrumuturilor ...