Pariul Tesla: Kaufland deschide prima reţea naţională de staţii de reîncărcare a maşinilor electrice

Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piaţa comerţului alimentar din România, va inaugura în curând o reţea de staţii de reîncărcare a maşinilor electrice, prima din România. 
Economica.net - lun, 04 apr. 2016, 08:48
Pariul Tesla: Kaufland deschide prima reţea naţională de staţii de reîncărcare a maşinilor electrice

Retailerul german Kaufland va deschide în cadrul unora dintre magazinele sale staţii de reîncărcare rapidă a maşinilor electrice, potrivit unui anunţ al companiei. Compania vrea astfel să deţină prima reţea de astfel de staţii din România.

Inaugurarea primei staţii va avea loc joi, 7 aprilie, în  cadrul Kaufland  Barbu Văcărescu din Bucureşti, acolo unde va funcţiona primul astfel de centru de reîncărcare.

Maşinile electrice reprezintă sub 1% din piaţa mondială totală, însă vânzările lor cresc mai repede decât orice segment, inclusiv în România, unde anul trecut s-au vândut aproape trei exemplare pe lună, cu peste 120% mai multe decât în 2014, potrivit datelor publicate de site-ul de anunţuri Autovit.ro.

„Maşinile electrice sunt încă rare pe şoselele din România, însă acest lucru se va schimba în următorii ani, fiindcă multe lucruri se îmbunătăţesc în domeniu şi preţurile acestor maşini scad, în timp ce performantele lor se dezvoltă”, a afirmat directorul de vânzări al Autovit.ro, Cristian Cojocaru.

Dovadă a interesului: Tesla Motors, producătorul american de automobile electrice, a primit peste 253.000 de comenzi în primele 36 de ore de la prezentarea noului automobil Model 3 care, la un preţ mediu de 42.000 de dolari, incluzând funcţii opţionale, valorează 10,6 miliarde de dolari, relatează Reuters.

Citeşte şi Comenzile primite de Tesla pentru Model 3 în 36 de ore depăşesc 10 miliarde de dolari

În România, în 2014 s-a vândut mai puţin de o maşină pe lună, în timp ce anul trecut au ajuns la clienţi aproximativ 36 exemplare, deci trei maşini pe lună. Motivul pentru care sunt înregistrare puţine maşini de acest tip este faptul că nu există încă programe complexe de subvenţionare de la stat, spun specialiştii.

În România, primele subvenţii de înmatriculare pentru astfel de autoturisme au fost lansate anul trecut, în timp ce ţările din Europa de Vest susţin clienţii încă din 2011.

Guvernul a mărit prima acordată la achiziţia de vechicule ecologice de la 12.000 de lei la 20.000 de lei. Această reducere se aplică doar pentru maşinile pur electrice prin programul Rabla. În acelaşi timp, cei care cumpără maşini hibride vor beneficia de un ecotichet în valoare de 5.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...