Kaufland investeşte 300.000 euro pe an pentru a reduce consumul de materiale de plastic de unică folosinţă

Economica.net
04 10. 2018
kaufland_cluj_napoca_2_16286600

„Costul asumat de Kaufland România pentru ca articolele consumabile folosite în magazin să fie sustenabile (biodegradabile şi compostabile), este de patru ori mai mare. Investiţia companiei ajunge astfel la aproximativ 300.000 euro pe an”, a informat compania.

Materialele biodegradabile au în compoziţie trestie de zahăr sau amidon de porumb şi se descompun sub acţiunea microorganismelor. Cele compostabile sunt automat biodegradabile, iar resursele din care au fost făcute pot fi descompuse prin compostare.

Reprezentanţii companiei spun că vor continua demersurile de reducere a poluării şi de a materializa o strategie anti-plastic.

Schimbările sunt implementate în cadrul raioanelor de brutărie, legume-fructe, la vitrinele cu servire asistată, unde articolele consumabile (ambalaje, folii etc) sunt 100% biodegradabile. De asemenea, şi sacii de gunoi din parcare au fost înlocuiţi cu alternative sustenabile.

În plus, la casele de marcat au fost introduse sacoşe din materiale biodegradabile.

De asemenea, compania a instalat pubele pentru deşeuri bio, unde clienţii pot arunca deşeuri biodegradabile sau destinate compostării ulterioare.

În parcarea magazinului, Kaufland pune la dispoziţie o infrastructură de reciclare de tip self-service, cu automate speciale pentru trei tipuri de ambalaje, inclusiv plastic. Aici, clienţii pot recicla PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă şi doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru) şi vor primi în schimb un cupon de reducere ce poate fi folosit în magazin, potrivit news.ro

„Iniţiativa are trei obiective: evitarea consumului de plastic, îmbunătăţirea reciclabilităţii materialelor şi încurajarea adoptării ambalajelor sustenabile”, mai spun reprezentanţii companiei.

Compania a anunţat deja delistarea din toate magazinele a articolelor marcă proprie din plastic precum beţişoarele pentru urechi, paie şi vesela de unică folosinţă din plastic, ce urmează să fie înlocuite în toate ţările cu alternative ecologice, până la sfârşitul lui 2019.