Salariul la Kaufland vine odată cu începerea lunii. Angajaţii primesc drepturile băneşti mai devreme

Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori privaţi din România, anunţă mutarea datei de plată a salariului, la începutul lunii calendaristice. 
Economica.net - mar, 18 iul. 2017, 21:01
Salariul la Kaufland vine odată cu începerea lunii. Angajaţii primesc drepturile băneşti mai devreme

Astfel, începând cu luna august a acestui an, angajații Kaufland vor primi salariile cel târziu în cea de-a patra zi calendaristică a lunii. E vorba despre salariul aferent lunii anterioare.

„Avem o responsabilitate pentru colegii noștri: să le facem viața un pic mai ușoară în fiecare zi. Tocmai de aceea am devansat data, pentru ca salariul să ajungă înaintea facturilor – și ideal, înaintea grijilor.”, declară Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România.

PACHETE DE BENEFICII PESTE CERINȚELE LEGII

Salariul minim brut al lucrătorilor comerciali a ajuns în acest an la suma de 2.000 lei, cu tichete de masă incluse. În funcție de vechime, salariul acestora poate ajunge chiar și până la suma de 3.800 lei brut. 

Compania, cu peste 15.000 de angajați la finalul anului 2016, oferă deja unul dintre cele mai atractive pachete de beneficii pentru angajații din piața de retail.

Pe lângă tichete de masă și asigurarea voluntară de sănătate, Kaufland oferă avantaje care sprijină angajații să realizeze un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională. Printre acestea se numără programul flexibil de lucru, abonamente la săli de sport, tarife speciale la anumite hoteluri și posibilitatea de a împrumuta cărți, gratuit, prin intermediul Bookster.

 „Suntem cu adevarăt o familie, în sensul că poti apela la colegii tăi când ai nevoie de liber sau la sistemul de lucru flexibil, când încerci să echilibrezi activitatea profesională cu viața personală”, spune Estera Anghelescu.

Totodată, compania încurajează un stil de viață sănătos și dezvoltă activ inițiative care să  îmbine viața profesională cu cea personală a angajaților. Câteva exemple în această direcție sunt  cursurile de yoga cu traineri personali dedicați exclusiv angajaților Kaufland și copiii acestora sau antrenamentele de atletism și jogging pentru pasionații care vor să-și însușească o pregătire fizică și mentală, în vederea atingerii cu succes a obiectivelor propuse.     

Retailerul oferă angajaților săi mai multe zile de concediu de odihnă anual, respectiv 22 de zile lucrătoare, peste perioada minimă legală de 21 de zile. Ele sunt suplimentate în funcție de vechime și pot ajunge până la 27 de zile pe an, cu aproape o săptămână mai mult decât prevede legislația din România.

„Ne dorim nu doar angajați, ci și cetățeni implicați – și de aceea fiecare coleg are dreptul la 2 zile libere plătite pe an în care se poate dedica unor acțiuni de voluntariat – de la mediu și până la susținerea pacienților care se confruntă cu boli incurabile”, declară Estera Anghelescu.

RECUNOAȘTEREA BRANDULUI DE ANGAJATOR

Kaufland România este singura companie din industria  de retail care a obținut pentru al doilea an consecutiv titlul de Angajator de Top în România, printr-o certificare internațională acordată de organizația independentă Top Employers Institute din Olanda.

Această certificare demonstrează performanța strategiei și a instrumentelor de resurse umane utilizate în cadrul companiei. Obținerea acestei certificări reprezintă o recunoaștere a angajamentului companiei în asigurarea unui climat de lucru plăcut și propice dezvoltării profesionale a echipei sale.

De asemenea, începând cu anul 2014, compania se regăsește în top ”100 cei mai doriți angajatori” din România, potrivit studiului „European Graduate Barometer” realizat de institutul Trendence din Germania. Acest studiu se organizează anual și are ca scop să analizeze principalele tendințele la nivel național și internațional privind segmentul de proaspăt absolvenți, studenți și tineri profesioniști din cele mai importante centre universitare în raport cu atractivitatea brandului de angajator pe piața din România.

În același timp, Kaufland ocupă prima poziție în clasamentul companiilor de retail food din „Topul celor mai căutați angajatori”, categoria Business-Commerce. Datele reies dintr-un studiu realizat anual de compania internațională de cercetare Universum Global în Europa în rândul studenților, pentru a stabili care sunt cei mai doriți angajatori la nivel național. În ediția din acest an, la studiu au participat 10.500 de studenți din România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Program de guvernare: 315 km de cale ferată modernizate şi dezvoltarea reţelei de metrou în Bucureşti şi Cluj-Napoca
Program de guvernare: 315 km de cale ferată modernizate şi dezvoltarea reţelei de metrou în Bucureşti şi Cluj-Napoca
Realizarea a 315 kilometri linii de cale ferată modernizate, achiziţia a 20 de trenuri electrice şi 12 trenuri cu hidrogen, ...
Program de guvernare: USR vrea să desfiinţeze pensiile speciale
Program de guvernare: USR vrea să desfiinţeze pensiile speciale
USR propune în programul de guvernare măsuri care să întărească sprijinul pentru angajaţi şi angajatori în pandemie, ...
Eliminarea monopolului OPCOM şi deblocarea investiţiilor în Marea Neagră, printre propunerile USR în domeniul energiei
Eliminarea monopolului OPCOM şi deblocarea investiţiilor în Marea Neagră, printre propunerile USR în domeniul energiei
USR a inclus în programul de guvernare 12 măsuri în sectorul energetic, printre care eliminarea monopolului OPCOM pe piaţa ...