Kaufland se pregăteşte pentru ultimele deschideri ale anului. Bucureşti nu este pe listă, dar „se lucrează”

Retailerul german Kaufland, liderul pieţei comerţului alimentar, va deschide până la finele acestui an încă două magazine în România, alte două urmând a fi inaugurate până la finele lui februarie 2017. Jumătate dintre acestea sunt însă proiecte vechi ale companiei aflate în stand-by din cauza unor probleme cu autorizaţiile de construcţie. Bucureştiul nu este însă pe lista inaugurărilor, deşi oficialii companiei vorbeau despre acest lucru în vara acestui an.
Alina Stanciu - Dum, 25 sept. 2016, 21:04
Kaufland se pregăteşte pentru ultimele deschideri ale anului. Bucureşti nu este pe listă, dar

Kaufland, cel mai mare retailer alimentar din România, cu afaceri de aproximativ 2 miliarde de euro în 2015, are în faze avansate de construcţie două magazine pe care urmează să le inaugureze până la finele acestui an calendaristic, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei. Este vorba despre primul hipermarket în Codlea, judeţul Braşov, şi o a doua unitate în Râmnicu Vâlcea, unde retailerul operează deja din 2005 când a inaugurat acolo al doilea hipermarket din România. 

Magazinul din Codlea este situat pe fostul teren de aproximativ 15.000 de mp al Colorom SA, lângă o unitate Penny Market. De asemenea, conform proiectului, Kaufland va avea 176 locuri de parcare și zonă verde şi va angaja aproximativ 100 de persoane.

În ceea ce priveşte unitatea din Râmnicu Vâlcea, aceasta se află pe lista de inaugurări ale companiei germane încă din 2015, numai că retailerul a avut unele dificultăţi cu autorizaţiile de construcţie având în vedere că a solicitat crearea unui sens giratoriu în zonă.  

Două magazine noi la început de an

De asemenea, până la finele exerciţiului financiar care se încheie la 29 februarie 2017, retailerul va mai pune pe harta sa alte două hipermarketuri, la Braşov si Lugoj. Unitatea din Braşov se află pe terenul fabricii de stofe Carpatex de pe strada Avram Iancu, iar cea din Lugoj pe strada Timişoarei, în jurul clădirii Butan Gas, pe un teren cumpărat de la investitori privaţi. Aceasta după ce compania a încercat mai bine de trei ani să convingă Primăria Primăria Lugoj să renunţe la o parte din stadionul din localitate (Zona Stadion 1) în schimbul primului hipermarket din oraş.

Detalii AICI.

„Strategia de dezvoltare a companiei Kaufland România se bazează pe două fundamente: un studiu amănunţit şi de sustenabilitate a pieţei din România şi astfel amplasarea noilor magazine în zone cât mai diferite, pentru a fi accesibile tuturor clienţilor iar rezultatele pozitive înregistrate stau drept dovadă a eforturilor noastre. (…) România are un potenţial semnificativ în ceea ce priveşte piaţa de retail si astfel continuăm trendul ultimilor ani. Deschiderile de noi unităti sunt constante şi urmăresc o strategie clară. Astfel dorim să deschidem încă două magazine până la finele acestui an financiar, în Braşov şi Lugoj”, a declarat Valer Hancaş, Manager Corporate Affairs & Communication Kaufland.

Potrivit acestuia, cele patru magazine ce urmează a se deschide vor avea suprafeţe de vânzare cuprinse intre 2.500 mp- 3.000 mp. „Magazinele Kaufland sunt într-o continuă schimbare şi modernizare, cu scopul de a facilita accesul clientului la produsele pe care le caută”, susţine oficialul companiei.

Bucureşti- prioritate pentru Kaufland

Cu 12 unităţi deja funcţionale, dintre care doua inaugurate în acest an, Kaufland crede că mai este loc şi pentru alte magazine în Bucureşti. Fără a da detalii despre locaţie, în vara acestui an, oficialii companiei susţineau că în acest an financiar (29 februarie) pe lista de deschideri figurează înclusiv o nouă unitate în Capitală. „Bucureşti este cel mai dezvoltat şi aglomerat oraş din ţară şi reprezintă în continuare o prioritate pentru noi, chiar dacă avem deja 12 magazine deschise. Considerăm că există potenţial şi lucrăm la dezvoltarea de noi unităţi”, a declarat Hancaş. 

Pentru anul acesta, compania şi-a bugetat investiţii totală de 100 de milioane de euro necesare atât pentru noile magazine cât şi pentru remodelarea celor mai vechi. 

Kaufland a inaugurat anul acesta, până acum, trei magazine dintre care două în Bucureşti (Basarab şi Ferentari) şi unul în Mangalia, ajungând la o reţra de 110 hipermarketuri.  Anul trecut, Kaufland a deschis cinci magazine, la jumătate față de 2014, când a inaugurat 11 hipermarketuri.

Te-ar mai putea interesa și
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
 Evoluţia slabă a economiei germane provoacă îngrijorări în ţările vecine, din Elveţia şi până în Polonia, ceea ce îi face pe unii economişti să ceară Berlinului să reformeze cea......
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT ...
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a investit 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 ...
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" ...