1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Kazahii vor să vândă o participaţie la KazMunayGas anul viitor

Fondul suveran de investiţii al Kazahstanului (Samruk-Kazyna) ar putea demara anul viitor oferte publice pentru participaţii la compania energetică KazMunayGas, operatorul aerian Air Astana şi firma de telecomunicaţii Kazakhtelecom, în cazul în care condiţiile de pe pieţe sunt favorabile, a informat, joi, Almasadam Satkaliyev, directorul instituţiei, transmite Reuters citat de Agerpres.

12 dec, 2019 | Agerpres

Listarea KazMunayGas este planificată pentru 2020, iar Satkaliyev a anunţat că firma lucrează cu băncile la prospect.

Statul din Asia Centrală vrea să listeze acţiunile atât la Bursa de la Londra, cât şi la cea internă - Astana International Exchange - a precizat Almasadam Satkaliyev. Acesta a adăugat: "În ceea ce priveşte momentul listării, cel mai mult ne interesează condiţiile de pe pieţe. Kazakhtelecom şi Air Astana sunt, în mare măsură, gata de listare".

Mai multe Oferte Publice Iniţiale au fost anulate anul acesta din cauza incertitudinilor de pe pieţe, încrederea investitorilor fiind afectată de aşteptările privind încetinirea economiei globale, de incertitudinile privind Brexitul şi de escaladarea tensiunilor comerciale dintre SUA şi China.

În luna septembrie a anului trecut, sursele Reuters au declarat că Guvernul kazah a invitat marile bănci internaţionale de investiţii să îşi ofere serviciile în vederea listării la bursă a KazMunayGas, operaţiune ce face parte dintr-un plan mai amplu destinat vânzării celor mai atractive companii şi reducerii prezenţei statului în economie până la 15% în 2021. Sursele au estimat atunci că o ofertă publică iniţială la KazMunayGas ar putea să genereze o sumă de aproximativ şase miliarde dolari.

Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup deţinut de KazMunayGas.

Cu 6.000 de angajaţi, KMG International Group este un jucător important în zona Mării Negre şi Marea Mediterană, având activităţi în 11 pieţe principale. A

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO