1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Kazahstan: Exploatarea gigant Kashagan a produs primele cantităţi de petrol şi gaze

Lucrările la exploatarea petrolieră gigant Kashagan din Marea Caspică au revenit în grafic, iar primele cantităţi de petrol au fost deja extrase, procesate şi plasate în depozite, a declarat miercuri ministrul kazah al Energiei, Kanat Bozumbayev, citat de Reuters.

12 oct, 2016 | ECONOMICA.net

Dezvoltarea câmpului petrolifer Kashagan a necesitat investiţii de proximativ 50 de miliarde de dolari. Exploatarea a început iniţial să producă în 2013, însă extracţia a fost suspendată la scurt timp după lansare din cauza unor probleme tehnice la conductele de gaz.

Azi, patru puţuri sunt deja în exploatare şi produc 90.000 de barili pe zi, iar Kashagan începe să contribuie la producţia de petrol a Kazahstanului, a declarat oficialul kazah într-o întâlnire cu presa.

Progresul lucrărilor la Kashagan se remarcă în contextul discuţiilor din rândul marilor producători de petrol privind ajustarea ofertei ca răspuns la prăbuşirea preţului barilului pe pieţele internaţionale. Ministrul Bozumbayev a subliniat că reducerea producţiei de petrol, aşa cum a cerut OPEC, nu intră în discuţie. Kazahstanul este cel mai mare exportator de petrol şi gaze din Asia Centrală.

Proiectul Kashagan este dezvoltat de consorţiul NCOC, din care fac parte China National Petroleum Corp (China), Exxon Mobil (SUA), Eni (Italia), Royal Dutch Shell (Marea Britanie), Inpex (Japonia) şi KazMunaiGas (Kazahstan).

Se estimează că producţia de la Kashagan va ajunge la 180.000 barili pe zi până la finalul anului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO