Kazahstanul începe producţia de ţiţei la zăcământul Kashagan, în noiembrie

Producţia comercială de ţiţei la zăcământul gigant Kashagan din Kazahstan va începe în noiembrie, a anunţat, vineri, Sauat Mynbayev, şeful companiei energetice de stat KazMunaiGaz, deşi termenul iniţial era luna octombrie, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 09 sept. 2016, 08:08
Kazahstanul începe producţia de ţiţei la zăcământul Kashagan, în noiembrie

În 24 septembrie va începe să curgă ţiţeiul din zăcământul offshore – una dintre cele mai mari descoperiri pe plan global din ultimele decenii – şi va ajunge la un nivel comercial al producţiei până la mijlocul lunii noiembrie, a declarat Sauat Mynbayev, la o reuniune a Guvernului de la Astana.

Anul acesta, nivelul producţiei la Kashagan va fi modest, între 50.000 şi un milion de tone, urmând să urce la 3 – 5 milioane de tone anul viitor şi la peste şapte milioane de tone în 2018, declara în luna mai ministrul kazah al Energiei, Kanat Bozumbayev.

În prima fază a proiectului, producţia ar putea ajunge la 20 de milioane de tone şi ar putea creşte până la 50 de milioane de tone, dacă sunt aprobate noi investiţii.

Kazahstanul deţine 16,88% din zăcământul Kashagan, prin KMG Kashagan, o subsidiară a KazMunayGas. Ceilalţi acţionari sunt Eni (Italia), Exxon Mobil (SUA), Royal Dutch Shell (Olanda), Total (Franţa), CNPC (China) şi Inpex (Japonia).

KMG International este o companie care desfăşoară operaţiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale în 15 ţări. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de peste 5 milioane de tone/an, Vega Ploieşti – cea mai veche unitate de profil în funcţiune (1905), dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi trei staţii de îmbuteliere GPL, şapte depozite.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...