1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

News

KBC îşi reorganizează business-ul şi caută creştere în Europa de Est

KBC îşi reorganizează business-ul şi caută creştere în Europa de EstBRUXELLES (MEDIAFAX) - Grupul belgian de servicii bancare şi asigurări KBC a anunţat luni că îşi va reorganiza modelul de business prin vânzarea mai multor divizii şi se va concentra pe Belgia şi Europa de Est, în încercarea de a restitui un ajutor de stat de 4,67 miliarde euro până la finele anului viitor.

08 oct, 2012 | Mediafax

KBC va miza pe pieţele din Europa de Est pentru creştere şi îşi va reduce expunerea pe pieţele din sudul zonei euro, îndeosebi în zona obligaţiunilor de stat, potrivit WSJ.com.

Banca se va concentra pe cele mai importante pieţe din portofoliu, precum Belgia şi Cehia, şi a stabilit mai multe obiective financiare, potrivit unui comunicat transmis luni.

"Toate activităţile care nu contribuie la servirea relaţiilor cu clienţii de pe pieţele de bază ale KBC vor fi oprite", se spune în comunicat.

Grupul vrea să devină "mai agil şi mai competitiv", în contextul condiţiilor economice dificile, la care se adaugă competiţia dură din sectorul financiar şi reglementările tot mai stringente impuse băncilor de autorităţi.

KBC a înregistrat în trimestrul al doilea o pierdere netă de 539 milioane euro, din cauza expunerii pe obligaţiunile statelor din sudul zonei euro şi provizioanelor pentru acoperirea riscurilor generate de restrângerea activelor.

Potrivit planului de restructurare, KBC vrea să vândă Absolut Bank (Rusia), NLB (Slovenia), KBC Bank Deutschland (Germania), KBC Banka (Serbia) şi Antwerp Diamond Bank (Belgia).

Grupul va continua să dezvolte activităţile din Cehia şi Irlanda, urmând să creeze un holding separat pentru afacerile din statul central-est european, condus de actualul CEO din Cehia.

Banca belgiană vrea să renunţe la derivatele complexe şi să se bazeze mai mult pe produse financiare tradiţionale, ţinta de restituire a ajutorului de stat până la finele anului viitor fiind asumată ferm. KBC speră să-şi îmbunătăţească raportul cheltuieli/venitrui la 55% până în 2015.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO