KBC îşi reorganizează business-ul şi caută creştere în Europa de Est

KBC îşi reorganizează business-ul şi caută creştere în Europa de EstBRUXELLES (MEDIAFAX) - Grupul belgian de servicii bancare şi asigurări KBC a anunţat luni că îşi va reorganiza modelul de business prin vânzarea mai multor divizii şi se va concentra pe Belgia şi Europa de Est, în încercarea de a restitui un ajutor de stat de 4,67 miliarde euro până la finele anului viitor.
Economica.net - lun, 08 oct. 2012, 15:32
KBC îşi reorganizează business-ul şi caută creştere în Europa de Est

KBC va miza pe pieţele din Europa de Est pentru creştere şi îşi va reduce expunerea pe pieţele din sudul zonei euro, îndeosebi în zona obligaţiunilor de stat, potrivit WSJ.com.

Banca se va concentra pe cele mai importante pieţe din portofoliu, precum Belgia şi Cehia, şi a stabilit mai multe obiective financiare, potrivit unui comunicat transmis luni.

„Toate activităţile care nu contribuie la servirea relaţiilor cu clienţii de pe pieţele de bază ale KBC vor fi oprite”, se spune în comunicat.

Grupul vrea să devină „mai agil şi mai competitiv”, în contextul condiţiilor economice dificile, la care se adaugă competiţia dură din sectorul financiar şi reglementările tot mai stringente impuse băncilor de autorităţi.

KBC a înregistrat în trimestrul al doilea o pierdere netă de 539 milioane euro, din cauza expunerii pe obligaţiunile statelor din sudul zonei euro şi provizioanelor pentru acoperirea riscurilor generate de restrângerea activelor.

Potrivit planului de restructurare, KBC vrea să vândă Absolut Bank (Rusia), NLB (Slovenia), KBC Bank Deutschland (Germania), KBC Banka (Serbia) şi Antwerp Diamond Bank (Belgia).

Grupul va continua să dezvolte activităţile din Cehia şi Irlanda, urmând să creeze un holding separat pentru afacerile din statul central-est european, condus de actualul CEO din Cehia.

Banca belgiană vrea să renunţe la derivatele complexe şi să se bazeze mai mult pe produse financiare tradiţionale, ţinta de restituire a ajutorului de stat până la finele anului viitor fiind asumată ferm. KBC speră să-şi îmbunătăţească raportul cheltuieli/venitrui la 55% până în 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate marţi de Institutul de Statistică, ruşii fiind......
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție promițătoare
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele ...
Omul de faceri Ion Țiriac continuă investițiile în imobiliare și plănuiește sute de apartamente pe terenurile pe care ...
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul urmează aprobe în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, cadrul legal pentru implementarea ...
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat marţi că Frederic Oudea (foto), directorul său general din 2008, nu ...