Kia a prezentat o variantă evoluată a micului Picanto

Micul hatchback Kia Picanto a fost modernizat, accentul fiind pus pe un nou design, îndrăzneț, și tehnologii avansate.
Robert Stan - mie, 05 iul. 2023, 07:33
Kia a prezentat o variantă evoluată a micului Picanto

Kia Picanto este unul dintre cele mai vândute modele Kia în mai multe regiuni din lume și rămâne favoritul clienților care își doresc o mașină de clasă A (mini), aceia care parcurg drumuri scurte și apreciază accesul în spații de parcare limitate. În acest cadru, acest facelift al modelului Picanto oferă un set excelent de caracteristici. Vine cu mai multe dotări standard decât oricând, iar sistemele sale de asistență pentru șofer ajută la călătorii mai ușoare și mai confortabile în orașele europene aglomerate.

Noul Picanto oferă clienților cu posibilitatea de a alege între versiunea de bază și cea GT Line. Versiunea sportivă GT Line întruchipează aspirațiile mărcii Kia și combină un exterior elegant cu tehnologia avansată, potrivită atât pentru clienții mai tineri, primii posesori ai unei mașini, cât și pentru profesioniștii din diferite domenii de activitate. Printre altele, merită evidențiat faptul că mașina pune la dispoziția utilizatorilor un spațiu de depozitare de până la 1.010 litri, în portbagajul său putând fi stocată choiar și o bicicletă pliabilă sau un trotinetă electrică.

„De la navetiștii urbani până la adulții tineri care își cumpără prima mașină, o parte din succesul modelului Kia Picanto este atractivitatea sa de masă. (…) Într-o perioadă în care societatea se luptă cu creșterea prețurilor, iar dezbaterile despre spațiul urban și calitatea vieții sunt din ce în ce mai puternice, noul Picanto le permite clienților să se bucure de libertatea pe care le-o oferă mobilitatea”, consideră Sjoerd Knipping, Vice President Product & Marketing Kia Europe.

Kia Picanto Facelift este inspirat din filosofia de design Kia „Opposites United”, care valorifică tensiunea creativă generată de valorile divergente ale naturii și modernității pentru a oferi un întreg armonios. Rezultatul creează o impresie îndrăzneață și futuristă cu un design modern și sportiv.

Încorporând noua bară de protecție frontală îmbunătățită a modelului Picanto, grila de tip „tiger nose”, aripa și capota, noua sa semnătură luminoasă puternică continuă către elementele de admisie a aerului din față și oferă mașinii o imagine dramatică. Blocurile optice opționale cu tehnologie LED și luminile de zi subliniază modernitatea și tehnologia, oferind noului Picanto o poziție stabilă și încrezătoare. Un design spate simplu și solid evidențiază conectivitatea verticală dintre stopurile reproiectate ale noului Picanto și bara de protecție din partea posterioară. Semnătura de lumini puternică și extinsă din spate utilizează volumul și pune în centru noua bară de protecție spate și noul hayon pentru a evidenția putere și un aspect mai lat al modelului.

Versiunea de bază Picanto este pusă pe piață cu jante de 14 inch în dotarea standard, iar alegerea între noile jante din aliaj de 14, 15 și 16 inch este opțională. Prezența versiunii GT Line este întărită cu un aspect frontal încrezător care pune accent pe elementele sportive. Grila de tip „nas de tigru” a fost extinsă pentru a maximiza aspectul de înaltă performanță. De asemenea, versiunea GT Line dispune de noi roți dedicate cu aspect de diamant tăiat de 16 inch și un bară de protecție sportivă GT Line.

O gamă de nouă finisaje de vopsea vibrante îi permite modelului Picanto să iasă în evidență printr-un aspect exterior îndrăzneț; dintre acestea, patru sunt noi: Signal Red, Smoke Blue, Sporty Blue și Adventurous Green.

Habitaclul a fost și el modernizat, Kia Picanto fiind disponibilă în diferite finisaje. Modelul de bază vine cu scaune din material textil de culoare neagră. Finisajele opționale includ Glossy Black, precum și o nouă gamă de pachete de culori interioare precum Adventurous Green și Rich Brown. Aceste stiluri sunt inspirate din natură și sporesc capacitatea clienților de a personaliza cabina mașinii lor cu confortul premium al scaunelor din piele artificială. Versiunea GT Line are pachetul Glossy Black în dotarea standard, în timp ce pachetul Adventurous Green este opțional.

Noul model Kia Picanto vine cu posibilitatea alegerii a două motoare, ambele alimentate cu benzină, unul de 1.0 litri și celălalt de 1.2 litri. Primul este o alegere bună pentru clienții care prețuiesc eficiența mai presus de orice, în timp ce al doilea este dedicat celor care doresc mai multă putere.

Ambele motoare antrenează roțile din față printr-o transmisie manuală cu cinci trepte sau printr-o transmisie manuală automată (ANT) dezvoltată de Kia.

Picanto oferă răspunsuri rapide și plăcute la comenzile șoferului grație unui sistem de direcție care face modelul ușor de condus la viteze mici și în oraș. Kia Picanto oferă și vectorizarea cuplului prin frânare – o funcție suplimentară a sistemului electronic de control al stabilității (ESC). Folosind această tehnologie într-o mașină din segmentul A, Picanto păstrează un grad mai mare de manevrabilitate și stabilitate în viraje, contribuind în același timp la reducerea subvirării în viraje mai strânse.

Pentru doritoprii de tehnologie, Kia Picanto vine cu un sistem de navigație cu ecran tactil „plutitor” de 8.0 inch și un afișaj digital de înaltă rezoluție de 4.2 inchi în panoul de bord al șoferului. Sistemul de navigație cu ecran tactil de 8.0 inch al automobilului dispune de conexiune multiplă Bluetooth, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot asocia până la două dispozitive mobile în același timp – unul pentru utilizarea hands-free a telefonulului și utilizarea media, iar celălalt doar pentru utilizarea media. Sistemul include atât aplicațiile Apple CarPlay cât și Android Auto în dotarea standard.

Caracteristicile Kia Connect includ o gamă de servicii la bord, inclusiv informații în timp real despre trafic, prognoze meteo, puncte de interes (POI) și detalii despre potențialele locuri de parcare pe stradă și în afara acesteia. În funcție de țară, utilizatorii pot trimite de la distanță indicații de traseu către mașina lor înainte de călătorie, pot verifica locația automobilului lor și pot accesa rapoartele acestuia și notificările privind diagnosticul mașinii.

Recunoașterea vocală online permite utilizatorilor să caute puncte de interes, adrese, actualizări meteo sau să trimită mesaje text cu comenzi vocale. Un nou serviciu de rutare „Navigație online” utilizează date din trafic în timp real și istorice bazate pe stocarea în sistem cloud pentru a estima rute eficiente mai precise decât oricând.

Utilizatorii pot accesa și aplicația Kia Connect, compatibilă cu smartphone-urile Android și Apple, care oferă funcții precum „Last Mile Navigation”. Acest lucru îi ajută pe utilizatori să continue navigarea către destinație după ce au parcat și au lăsat mașina în urmă. În cele din urmă, noul Picanto este complet echipat cu o nouă funcționalitate de actualizare a informațiilor prin satelit, care oferă un confort suplimentar pentru clienți și, de asemenea, le va economisi timp, deoarece sistemele de navigație și infotainment sunt actualizate automat – nu este necesară nicio acțiune.

Citește și:
– KIA a prezentat EV9, SUV electric cu șapte locuri și autonomie maximă de 541 km
– Hyundai-Kia a depășit Renault-Nissan și Stellantis în clasamentul mondial al producătorilor auto

Te-ar mai putea interesa și
Şantierul Naval Orşova a semnat un contract de 4 milioane de euro cu o firmă olandeză pentru construirea unei nave fluviale
Şantierul Naval Orşova a semnat un contract de 4 milioane de euro cu o firmă olandeză pentru construirea unei nave fluviale
Şantierul Naval Orşova a încheiat un contract în valoare de 4,05 milioane de euro cu compania olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding B.V. pentru construcţia şi livrarea unei nave fluviale. ...
Primul restaurant Popeyes din Buzău se deschide luni
Primul restaurant Popeyes din Buzău se deschide luni
Primul restaurant Popeyes din Buzău se va deschide luni, 29 iulie 2024,la ora 11. Acesta este situat în zona food-court ...
Mercedes-Benz își modifică în jos estimările privind marja de profit din acest an, după rezultatele slabe înregistrate în trimestrul II
Mercedes-Benz își modifică în jos estimările privind marja de profit din acest an, după rezultatele slabe înregistrate ...
Grupul german Mercedes-Benz şi-a redus previziunile privind marja anuală de profit, după vânzările slabe din trimestrul ...
România rămâne în procedura de deficit excesiv
România rămâne în procedura de deficit excesiv
Consiliul Uniunii Europene a deschis vineri proceduri oficiale contra statelor membre UE care se confruntă cu un deficit ...