Kia a prezentat versiunea europeană a modelului Sportage

Kia Europe a dezvăluit modelul Sportage dedicat pieței europene. Acesta combină un design exterior musculos și modern, cu un interior de ultimă generație.
Robert Stan - mie, 01 sept. 2021, 22:49
Kia a prezentat versiunea europeană a modelului Sportage

Dezvoltat pe o nouă arhitectură, modelul european Sportage beneficiază de rezultatele unui program de proiectare concentrat pe versiunea destinată Bătrânului Continent. Această abordare a contribuit la crearea unui SUV care se potrivește cerințelor europene. Un astfel de pachet progresiv și personalizat a dus, de asemenea, la creșterea substanțială a spațiului pentru bagaje, a celui pentru cap și picioare față de modelul anterior.

Sistemele de propulsie hibride sporesc și mai mult capacitățile modelului Sportage pentru Europa, contribuind la reducerea emisiilor și la creșterea economiei de combustibil. Pentru a crea o experiență de condus dinamică, captivantă și optimă pentru drumurile europene, noul Sportage debutează cu numeroase noutăți tehnologice. O suspensie controlată electronic (ECS – Electronic Controlled Suspension) de nouă generație oferă un plus de confort și niveluri de siguranță superioare grație controlului continuu al amortizării în timp real. Noul sistem Terrain Mode oferă mașinii capacități remarcabile de rulare în condiții mai dificile, cum ar fi zăpadă, noroi și nisip, permițând utilizatorului să desfășoare activități de agrement mai aventuroase.

„Noul Sportage a fost proiectat, dezvoltat și perfecționat cu atenție special pentru Europa, pentru a depăși limitele și a stabili noi repere în segmentul SUV-urilor. Cu designul exterior orientat spre viitor și interiorul său avangardist, Sportage combină o prezență rutieră dinamică la exterior cu un interior premium, lider în clasă, orientat către șofer, care beneficiază de cele mai recente caracteristici tehnologice de ultimă oră”, consideră Jason Jeong, președinte al Kia Europe.

Impact vizual instantaneu

Conform oficialilor companiei, exteriorul Kia Sportage stabilește noi repere în design, oferindu-i o prezență spectaculoasă pe drumurile europene. Liniile se unduiesc de-a lungul caroseriei rafinate, amplificându-i stilul musculos dar sofisticat. În același timp, suprafețele curate și puternice își unesc forțele într-o grafică complicată pentru a conferi SUV-ului o prezență rutieră dinamică și asertivă.

Dezvăluit la începutul acestui an și beneficiind de o mare apreciere în rândul comunității internaționale de design, noul limbaj de design Kia – Opposites United – se află în centrul proiectării noului SUV influențând fiecare aspect.

Din față, Kia Sportage prezintă o formă de design precisă și complexă, cu grafica atent elaborată a grilei sale negre, care se întinde pe toată lățimea părții frontale. Grila leagă semnătura „Kia Tiger Nose” de luminile de zi de tip DRL LED cu un stil futurist în formă de bumerang, care la rândul lor creează linii solide de delimitare pentru blocurile optice cu tehnologie Matrix LED.

Aducând un omagiu moștenirii sale de model „sports utility”, profilul modelului Sportage creează o prezență rutieră interesantă, cu linii alungite, care traversează suprafețele caroseriei curate, dar rafinate, îmbinând volume contrastante.

Kia Sportage își păstrează postura puternică în partea posterioară printr-un design musculos de tip fastback care se revarsă către lămpile din spate. Lămpile din spate sunt conectate printr-o linie orizontală subțire.

Interiorul noului Sportage se remarcă prin îndrăzneală și inovație. Habitaclul a fost proiectat pentru a îmbina tehnologia avansată cu caracteristici premium și stil modern.

În prim-plan se află afișajul curbat, cu touchscreen, și gurile de aerisire cu stil sportiv. Panoul de instrumente de 12,3 inch este echipat cu display-ul TFT LCD de ultimă generație pentru o grafică incredibil de precisă și clară. Kia Sportage beneficiază de cele mai recente actualizări de software și hărți prin rețelele wireless sau de date mobile. Software-ul de conectivitate al noului model permite utilizatorilor să se conecteze de la distanță cu automobilul lor prin intermediul aplicației pentru smartphone Kia Connect.

Spațiul interior al modelului Kia Sportage este susținut de un ampatament de 2.680 mm, o lățime de 1.865 mm, o lungime de 4.515 mm și o înălțime de 1.645 mm. Acest lucru a dus la dimensiuni de top în ceea ce privește spațiul pentru picioare, cel pentru cap și capacitatea de stocare a bagajelor. Capacitatea portbagajului este de 591 litri (VDA). Scaunele din spate se pot rabata 40:20:40, permițând majorarea portbagajului până la 1.780 litri.

SUV-ul va ajunge pe piață cu o gamă extinsă de sisteme de propulsie, integrând tehnologii hibride, precum și motoare pe benzină și diesel.

Varianta PHEV dispune de motorul T-GDI de 1.6 litri dezvoltat de Kia, de un motor electric de tip „permanent magnet traction” de 66,9 kW și de un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13,8 kWh. Combinația sistemului de propulsie oferă o putere totală a sistemului de 265 CP, cu 180 CP provenind de la motorul cu combustie internă.

Sportage HEV beneficiază de motorul T-GDi de 1.6 litri și 180 CP. Acesta dispune și de un motor electric cu de tip „permanent magnet traction” de 44,2kW și de o baterie litiu-ion polimer de 1,49kWh. Puterea totală a sistemului modelului Sportage HEV este de 230 CP.

De asemenea, noul motor 1.6 T-GDI este disponibil și în noua gamă Sportage cu un sistem mild hybrid (MHEV) care a fost dezvoltat pentru a reduce emisiile și a optimiza economia de combustibil. Combină eficiență sporită cu performanțe sportive, generând puteri de 150 CP sau 180 CP. În gamă este inclus și un motor diesel de 1.6 litri disponibil cu puteri de 115 CP sau 136 CP.

Motorul 1.6 T-GDI poate fi asociat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj și 7 trepte (7DCT)sau cu una manuală cu șase trepte. Variantele diesel de 1.6 litri – cu sau fără tehnologia MHEV suplimentară – pot fi asociate fie cu o transmisie manuală cu șase trepte (iMT), fie cu transmisia automată 7DCT.

Kia Sportage va debuta în cadrul expoziției auto IAA Mobility de la Munchen care va avea loc între 7 și 12 septembrie.

KIa Sportage

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...