Kia XCeed facelift, modificări ale designului și versiune GT-line

După ce a înregistrat vânzări de peste 120.000 de unități în Europa, crossoverul compact Kia XCeed a primit o serie de îmbunătățiri pentru 2022, inclusiv în zona designului exterior și interior. Facelift-ul vine și cu o nouă versiune: GT-line.
Robert Stan - mar, 19 iul. 2022, 10:57
Kia XCeed facelift, modificări ale designului și versiune GT-line

Noul XCeed integrează o serie de modificări de design alături de o gamă competitivă de sisteme de propulsie, care include versiuni mild hybrid, plug-in hybrid, benzină și diesel. Atât exteriorul, cât și interiorul au fost îmbunătățite pentru a se potrivi mai bine cu natura sportivă urbană a modelului XCeed și pentru a-l face un membru și mai distinct al familiei extinse de modele Ceed.

Introducerea pentru prima dată a unei versiuni sportive GT-line, combinată cu motorul pe benzină care produce 204 CP, oferă o experiență de condus dinamică. Acest model sportiv dedicat captează imaginația și provoacă o reacție emoțională, atrăgând clienții care doresc beneficiile raționale ale unui automobil mai mare, fără a compromite așteptările lor în privința stilului sau sportivității. Un model remarcabil în gama XCeed „facelift”, versiunea GT-line sfidează așteptările prin designul său sportiv unic și performanțele de inspirație GT.

În calitate de furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă, Kia lansează noul XCeed facelift cu o gamă largă de opțiuni electrificate și eficiente ale sistemului de propulsie. XCeed Plug-in Hybrid (PHEV) oferă o autonomie 100% electrică de 48 km în ciclu combinat sau 60 km de condus în ciclu urban, în timp ce sunt disponibile și alte sisteme de propulsie eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, de la motoare turbo la sisteme inovatoare mild-hybrid, care fac ca XCeed să fie echipat pentru orice stil de viață modern.

„Clienții noștri au lăudat combinația unică de manevrabilitate, dinamică, practicitate de zi cu zi și tehnologie a modelului XCeed. Acest nou model se bazează pe aceste puncte forte, cu o serie de modificări elegante ale designului exterior și interior și noi caracteristici tehnice. De asemenea, ne-am asigurat că crossover-ul nostru îmbunătățit beneficiază de cele mai recente opțiuni ale sistemului de propulsie, un semn al angajamentului nostru pe termen lung de a oferi clienților noștri soluții de mobilitate sustenabilă. O alternativă sportivă la modelele mai mari, XCeed a devenit cel mai bine vândut model din familia extinsă Kia Ceed. Oferă o poziție de condus ce oferă vizibilitate amplă și confortul unui SUV cu manevrabilitatea dinamică a unui hatchback european compact”, a declarat Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing and Product al Kia Europe.

Ca și în cazul celorlalți membri ai familiei de modele Ceed, noul XCeed va fi fabricat la unitatea de producție din Zilina, Slovacia, vânzările începând din septembrie 2022. Noul crossover va veni din nou cu garanția Kia de șapte ani sau 150.000 de kilometri.

Odată cu apariție versiunii GT-line, Kia introduce atractivitatea sportivă printre calitățile modelului XCeed, provocând o experiență vizuală și de condus emoțională, ridicând acest model popular la un nivel cu totul nou. Versiunile GT-line au fost introduse în gama Kia pentru a amplifica idea de performanță și conexiunea emoțională cu mișcarea.

Noua echipare GT-line prezintă o serie de accente sportive care o diferențiază de modelul de bază. Un design mai dinamic al grilei „tiger nose” încadrează noua parte frontală, în timp ce o priză de aer inferioară sportivă și un element ornamental lateral al spoiler-ului adaugă un aspect mai agresiv mașinii. Fantele de aer cu finisaj cromat, închise la culoare, ajută la alimentarea cu aer prin partea din față pentru a reduce rezistența în timpul deplasării și pentru a îmbunătăți eficiența aerodinamică. În partea posterioară, farurile spate uimitoare cu LED-uri în formă hexagonală și un difuzor inferior sportiv în culoarea caroseriei completează modelul modernizat și separă versiunea XCeed GT-line de orice alt model de pe șosea.

În interior, consola centrală sculptată a noului Kia XCeed este ușor orientată spre șofer. Cu o poziție înaltă a scaunului și garda la sol ridicată față de un hatchback convențional, Kia XCeed oferă șoferilor o poziție de condus mai sportivă, permițând în același timp o vedere mai bună a drumului din față.

Un sistem de infotainment cu ecran tactil „plutitor” domină vizual planșa de bord, în timp ce partea inferioară a panoului de instrumente oferă un set de butoane, cadrane și comutatoare sensibile la atingere pentru a controla volumul audio, încălzirea și ventilația. Foarte ergonomice ca aspect și funcționalitate, aceste butoane au fost reproiectate pentru a îmbunătăți interacțiunea și a permite șoferilor să facă schimbări rapide în mediul cabinei, fără a-și lua ochii de la drum.

Cu o lungime totală de 4.395 mm, noul Kia XCeed este cu 85 mm mai lung decât hatchback-ul Ceed cu cinci uși și cu 120 mm mai compact decât modelul Sportage. De asemenea, înălțimea maximă a plafonului de 1.495 mm înseamnă că se află la 48 mm deasupra modelului Ceed și la 155 mm sub modelul Sportage, oferind șoferilor un centru de greutate mai coborât decât fratele său mai înalt.

Portbagajul este evaluat la 426 de litri (VDA), iar cu scaunele din spate rabatate, capacitatea de depozitare a bagajelor crește la 1.378 de litri. Versatilitatea este asigurată și datorită scaunelor din spate rabatabile 40:20:40, a haionului Smart Power cu deschidere electrică și reglare pe înălțime și a podelei portbagajului reglabilă în două trepte care poate fi mutată în sus sau în jos pentru a oferi fie mai mult spațiu, fie un compartiment de depozitare ascuns sub podea.

Noul Kia XCeed este propulsat de o gamă de motoare turbo pe benzină, dintre care majoritatea dispune de tehnologie mild-hybrid, în timp ce un motor plug-in hybrid avansat permite șoferilor să beneficieze de o mobilitate extinsă fără emisii.

Trei motoare turbo cu injecție directă pe benzină (T-GDi) sunt disponibile în gama reîmprospătată XCeed. Un motor T-GDi de 1.0 litri cu trei cilindri oferă 120 CP și un cuplu de 172 Nm, în timp ce motorul T-GDi de 1.5 litri cu patru cilindri produce 160 CP și un cuplu de 253 Nm. Motorul T-GDi puternic de 1.6 litri, aceeași unitate întâlnită la modelele Ceed și ProCeed GT, este disponibil și pentru cea mai puternică variantă XCeed. Cu o putere de 204 CP și un cuplu de 265 Nm disponibil pe o plajă largă de turație, motorul T-GDi de 1.6 litri se potrivește perfect cu capacitatea mașinii de a se manifesta într-o varietate de situații de condus. Poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7.5 secunde când este echipat cu transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză.

Ideal pentru cei care parcurg în mod regulat distanțe lungi, noul XCeed este disponibil și cu un motor diesel mild-hybrid (MHEV). Acest motor diesel de 1.6 litri poate fi asociat cu o transmisie manuală cu șase trepte pentru a furniza 136 CP și un cuplu de 280 Nm, sau 320 Nm pentru versiunea cu șapte trepte de viteză și dublu ambreiaj.

Sistemul MHEV suplimentează cuplul motorului cu puterea de la o baterie compactă de 48 volți litiu-ion polimer, care este acum disponibilă pentru întreaga familie de modele. Lansarea noii tehnologii mild-hybrid pentru grupul motopropulsor în gama actualizată XCeed reduce emisiile CO2 cu până la 10% (NEDC 2.0, ciclu combinat), în funcție de stilul caroseriei, alegerea transmisiei, puterea motorului și specificațiile automobilului. Important, în timp ce adoptarea tehnologiei MHEV îmbunătățește eficiența consumului de combustibil, performanța motorului rămâne aceeași ca înainte.

Un sistem de propulsie plug-in hybrid (PHEV) este din nou disponibil pentru noul XCeed, combinând un pachet de baterii litiu-polimer de 8.9 kWh, un motor electric de 44.5 kW și un motor termic eficient „Kappa” GDI de 1.6 litri cu patru cilindri. Cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj și șase trepte de viteză (6DCT), sistemul de propulsie PHEV oferă 141 CP și un cuplu de 265 Nm roților din față, în timp ce șoferii vor beneficia și de o autonomie 100% electrică de 48 km în ciclu combinat, sau 60 km de condus în ciclu urban. Acest lucru va permite șoferilor să efectueze majoritatea deplasărilor zilnice și navete scurte numai cu energie electrică.

Cutia de viteze manuală cu șase trepte este disponibilă pentru variantele pe benzină de 1.0 și 1.5 litri împreună cu modelele diesel de 1.6 litri, în timp ce transmisia cu șapte trepte și dublu ambreiaj este o alegere pentru motorul T-GDi de 1.5 litri și 1.6 litri și versiunea diesel de 1.6 litri. Modelul XCeed PHEV de 1.6 litri este disponibil doar cu transmisia cu dublu ambreiaj cu șase trepte de viteze.

Te-ar mai putea interesa și
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică......
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...