1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Kiabi a închis un magazin. Se pregătește de plecare cu mega reduceri

Retailerul de îmbrăcăminte francez, care a anunțat că va vinde cele șase magazine deschise în România, a închis deja prima unitate. ECONOMICA.NET îți spune care.

23 aug, 2012 | ECONOMICA.net

Magazinul Kiabi din Titan, din apropierea hipermarketului Auchan și a centrului comercial Iris Shopping Center a fost închis. Numărul de telefon al magazinului a fost deconectat, iar un reprezentant al Iris Shopping Center ne-a declarat că magazinul a fost închis.

ECONOMICA.NET a aflat că celelalte cinci unități sunt încă deschise, dar angajații din Cluj-Napoca și Constanța nu știu exact când vor fi închise magazinele. În schimb, un angajat al magazinului din Militari ne-a declarat că unitatea va fi deschisă până pe 31 august.

Tot până atunci, retailerul continuă reducerile 70%, ne-au mai spus angajații.

Kiabi a intrat pe piața din România în 2009, iar planul de expansiune prevedea ca până în 2014, retailerul să ajungă la o reţea de 20 de magazine în România și 400 de angajați. 

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, magazinele Kiabi din România au generat în 2010 pierderi de peste 4,2 milioane de lei la o cifră de afaceri de  peste 47,3 milioane de lei.

La sfârșitul lunii iulie, și retailerul elen Sprinder, care deține 17 magazine pe piața locală, și-a anunțat plecarea din România. Astfel, subsidiara românească, Sprider Stores SRL, urmează să fie vândută către Naqua Investments Ltd, companie din Cipru, specializată în retalul de îmbrăcăminte în regiunea Europei de Est, la un prețul de 640.000 de euro.

Anul trecut, Sprider a înregistrat pe piața românească vânzări de 5,95 milioane de euro și pierderi de 3,2 milioane de euro.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO