1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Kika face 5% din cifra de afaceri din vânzările online, în mai puţin de un an de la lansarea serviciului

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni Kika se pregăteşte de deschiderea celui de-al doilea magazin din România, la Bucureşti, în zona Pallady, acolo unde şi IKEA va începe construcţia celui de-al doilea magazin de pe piaţa locală. La începutul acestui an, Kika a lansat şi magazinul online, care-i aduce deja 5% din cifra de afaceri. 

03 oct, 2017 | | ECONOMICA.net

Kika a lansat în luna februarie a acestui an magazinul online, iar cele mai multe comenzi au venit de la locuitorii oraşelor Bucurşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Iaşi. Vânzările online aduc 750.000 de euro retailerului austriac. 

"Magazinul online este intr-un continuu proces de optimizare şi configurare pe cerinţele clienţilor noştri şi adăugăm constant noi produse în sortimentul accesibil online. De la lansare, în medie, valoarea vânzărilor online este de 5% din cifra de afaceri", spun reprezentanţii Kika, la solicitarea ECONOMICA.NET

Kika România atinge anual o cifră de afaceri de peste 15 milioane euro. 

Noi magazine în oraşele cu peste 100.000 de locuitori 

Kika deschide până la sfârşitul acestui an al doilea magazin de pe piaţa locală, în zona comercială Pallady, în spaţiul fostului magazin OBI, închis în urmă cu mai mulţi ani. Retailerului a anunţat recent achiziţia spaţiului şi o investiţie de 14 milioane de euro în noua unitate. 

Tot în zonă, şi gigantul IKEA va demara luna aceasta lucrările de construcţie la cel mai mare magazin din regiune.

Între timp, retailerului are în curs de derulare noi deschideri şi în alte oraşe din ţară. 

"Expansiunea kika vizează, în principiu, orașe care au peste 100.000 de locuitori", mai spun reprezentanţii companiei, fără să comenteze informaţiile apărute recent în presa locală din Braşov, potrivit cărora atât IKEA, cât şi Kika poartă negocieri cu cei de la Immochan pentru deschiderea de noi magazine în cadrul centrului comerciale Coresi Shopping Resort. 

Nici reprezentanţii IKEA nu au dorit să dezvăluie mai multe despre planurile de extindere în provincie. Anul trecut, oficialii din România ai retailerului suedez au declarat că următoarele oraşe pe harta IKEA sunt Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca. 

 "În acest moment, ne concentrăm pe obținerea avizelor necesare obținerii autorizației de construire a magazinului IKEA de pe bulevardul Theodor Pallady din București și lucrăm în paralel la planurile de expansiune din alte orașe din România", este răspunsul IKEA la solicitarea ECONOMICA.NET

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO