Kingfisher: Ar putea apărea oportunitatea achiziţiei de magazine bauMax din România

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher, care a preluat recent reţeaua Bricostore din România, caută în continuare achiziţii la nivel internaţional şi ar putea avea opţiunea de cumpăra magazine din România şi Turcia ale lanţului austriac bauMax, a declarat şeful companiei, Ian Cheshire.
Economica.net - lun, 10 iun. 2013, 13:43
Kingfisher: Ar putea apărea oportunitatea achiziţiei de magazine bauMax din România

Compania caută „destul de tare” oportunităţi de achiziţii, a declarat Cheshire, într-un interviu pentru Bloomberg, notând că pe piaţa europeană evoluţia indică ieşirea unor jucători sau consolidare în următorii ani.

Retailerul britanic ar fi interesat de achiziţia unor magazine Praktiker din Polonia, dacă acestea vor deveni disponibile, a afirmat Cheshire. Praktiker derulează în prezent un proces de restructurare a operaţiunilor.

Ar putea să apară oportunităţi şi pentru cumpărarea în Turcia şi România de magazine deţinute de retailerul austriac de bricoloaj bauMax, a declarat şeful Kingfisher. Bloomberg nu a putut contacta un reprezentant al bauMax pentru comentarii. bauMax deţine în România 15 magazine, potrivit site-ului companiei.

De asemenea, ar putea putea exista oportunităţi de achiziţie a unor magazine în Franţa, unde Kingfisher este lider prin lanţul de magazine Castorama, iar jucătorii mai mici, care funcţionează în regim de franciză, au dificultăţi din cauza încetinirii cererii de consum şi a termenelor mai scurte de plată către furnizori.

„Cred că la un moment dat în doi ani vom începe să vedem achiziţii”, a spus el.

Kingfisher concurează pe piaţa românească cu retaileri precum Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Praktiker şi Leroy Merlin.

Kingfisher a anunţat în aprilie preluarea de la compania franceză de retail Group Bresson a celor 15 magazine Bricostore din România, cu vânzări de 131 milioane de euro anul trecut. Kingfisher a informat la momentul respectiv că ia în calcul posibilitatea creşterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Magazinele din Romania urmează să fie reconfirgurate în formatul Brico Dépôt, utilizat de compania britanică în Franţa şi Spania.

Kingfisher nu a prezentat valoarea tranzacţiei, dar la momentul respectiv o sursă apropiată situaţiei a declarat Bloomberg că retailerul britanic a convenit plata a 75 de milioane de euro pentru cele 15 magazine Bricostore din România, sumă mai mică decât valoarea netă a activelor, întrucât dreptul absolut de proprietate se exercită pe 60% din magazinele implicate în tranzacţie.

După preluarea celor 15 magaizne, Kingfisher a ajuns la aproximativ 1.050 de unităţi în nouă ţări din Europa şi Asia.

Kingfisher a înregistrat vânzări de 10,57 miliarde de lire sterline (12,3 miliarde de euro) pentru anul fiscal încheiat în ianuarie, în scădere cu 2,4% faţă perioada similară a anului anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, iar alte 5.500 de vize vor fi eliberate pentru muncitorii din sectorul......
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad
Producătorul de componente auto german Huf a împlinit 15 ani în România și a anunțat o extindere a capacităților ...