Kingfisher: Ar putea apărea oportunitatea achiziţiei de magazine bauMax din România

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher, care a preluat recent reţeaua Bricostore din România, caută în continuare achiziţii la nivel internaţional şi ar putea avea opţiunea de cumpăra magazine din România şi Turcia ale lanţului austriac bauMax, a declarat şeful companiei, Ian Cheshire.
Economica.net - lun, 10 iun. 2013, 13:43
Kingfisher: Ar putea apărea oportunitatea achiziţiei de magazine bauMax din România

Compania caută „destul de tare” oportunităţi de achiziţii, a declarat Cheshire, într-un interviu pentru Bloomberg, notând că pe piaţa europeană evoluţia indică ieşirea unor jucători sau consolidare în următorii ani.

Retailerul britanic ar fi interesat de achiziţia unor magazine Praktiker din Polonia, dacă acestea vor deveni disponibile, a afirmat Cheshire. Praktiker derulează în prezent un proces de restructurare a operaţiunilor.

Ar putea să apară oportunităţi şi pentru cumpărarea în Turcia şi România de magazine deţinute de retailerul austriac de bricoloaj bauMax, a declarat şeful Kingfisher. Bloomberg nu a putut contacta un reprezentant al bauMax pentru comentarii. bauMax deţine în România 15 magazine, potrivit site-ului companiei.

De asemenea, ar putea putea exista oportunităţi de achiziţie a unor magazine în Franţa, unde Kingfisher este lider prin lanţul de magazine Castorama, iar jucătorii mai mici, care funcţionează în regim de franciză, au dificultăţi din cauza încetinirii cererii de consum şi a termenelor mai scurte de plată către furnizori.

„Cred că la un moment dat în doi ani vom începe să vedem achiziţii”, a spus el.

Kingfisher concurează pe piaţa românească cu retaileri precum Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Praktiker şi Leroy Merlin.

Kingfisher a anunţat în aprilie preluarea de la compania franceză de retail Group Bresson a celor 15 magazine Bricostore din România, cu vânzări de 131 milioane de euro anul trecut. Kingfisher a informat la momentul respectiv că ia în calcul posibilitatea creşterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Magazinele din Romania urmează să fie reconfirgurate în formatul Brico Dépôt, utilizat de compania britanică în Franţa şi Spania.

Kingfisher nu a prezentat valoarea tranzacţiei, dar la momentul respectiv o sursă apropiată situaţiei a declarat Bloomberg că retailerul britanic a convenit plata a 75 de milioane de euro pentru cele 15 magazine Bricostore din România, sumă mai mică decât valoarea netă a activelor, întrucât dreptul absolut de proprietate se exercită pe 60% din magazinele implicate în tranzacţie.

După preluarea celor 15 magaizne, Kingfisher a ajuns la aproximativ 1.050 de unităţi în nouă ţări din Europa şi Asia.

Kingfisher a înregistrat vânzări de 10,57 miliarde de lire sterline (12,3 miliarde de euro) pentru anul fiscal încheiat în ianuarie, în scădere cu 2,4% faţă perioada similară a anului anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile de gaze au scăzut cu 19,2% în primele 9 luni din 2022; producţia s-a redus cu 4,3%
Importurile de gaze au scăzut cu 19,2% în primele 9 luni din 2022; producţia s-a redus cu 4,3%
România a importat, în primele nouă luni din 2022, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 1,666 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 19,2% (-396.200 tep) mai mică faţă de cea din......
Lanţul de cinematografe Cinema City ar putea fi scos la vânzare
Lanţul de cinematografe Cinema City ar putea fi scos la vânzare
Creditorii operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group au purtat discuţii pe tema divizării grupului şi a vânzării ...
Marca Lancia are, deocamdată, un nou design și un nou logo. Din 2024 vor debuta și noi modele
Marca Lancia are, deocamdată, un nou design și un nou logo. Din 2024 vor debuta și noi modele
Primul model dintr-o nouă epocă Lancia va fi micul Ypsilon, însă alte două vehicule sunt deja pregătite să marcheze ...
Câți bani fac hackerii cu datele tale personale furate și vândute pe internet
Câți bani fac hackerii cu datele tale personale furate și vândute pe internet
Pe măsură ce granița dintre domeniul digital și cel fizic devine din ce în ce mai neclară, este mai important ca niciodată ...