Kingfisher a ieşit din acţionariatul Hornbach. Au încasat 232 de milioane de euro

Grupul britanic Kingfisher, numărul unu pe piaţa de bricolaj din Europa şi operatorul lanţului Bricostore şi Brico Depot a ieşit din acţionariatul Hornbach, companie prezentă şi pe plan local. 
Economica.net - mar, 25 mart. 2014, 12:21
Kingfisher a ieşit din acţionariatul Hornbach. Au încasat 232 de milioane de euro

Grupul britanic Kingfisher, numărul unu pe piaţa de bricolaj din Europa şi proprietarul lanţului de magazine Bricostore şi Brico Depot a ieşit din acţionariatul Hornbach, compania care operează în România un lanţ de 5 magazine. „În 2013/2014 Kingfisher a iniţiat elaborarea unei analize a investiţiilor strategice în Hornbach, care are operaţiuni atât în România (unde Kingfisher a preluat lanţul Bricostore n.red) cât şi în Germania (unde Kingfisher a deschis 4 unităţi  Screwfix n.red) .Pe 31 ianuarie 2014, Grupul a decis să renunţe la acţiunile sale la Hornbach şi la dreptul de a numi directori în boardul companiei”, se arată în raportul financiar al companiei aferent anului financiar 2013-2014.

Potrivit anunţului companiei, pe 24 martie, britanicii au vândut toate acţiunile pe care le deţineau la Hornbach Holding AG şi Hornbach-Baumarkt AG pentru aproximativ 195 de milioane de lire sterline, adică în jur de 232,9 milioane de euro. „Acţiunile au fost vândute către investitori instituţionali într-un proces accelerat asistat de Berenberg Bank. Familia Hornbach a fost de acord să cumpere acţiunile nelistate ale Hornbach”, se arată în raportul Kingfisher.  

Kingfisher deţinea un procent de 21,2% din acţiunile Hornbach, lanţ de magazine care a contribuit anul trecut cu 26 de milioane de lire sterline la profitul operaţional aferent anului financiar 2012-2013.

Citeşte şi 

Cât au vândut britanicii de la Kingfisher prin magazinele Bricostore din România

După o creştere finală puternică în trimestrul patru, grupul Hornbach (Concernul Hornbach Holding AG) a raportat o creştere a cifrei de afaceri cu 4,3 procente pentru anul financiar 2013/2014, ajungând la 3.369 milioane euro.

Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie şi se numără printre liderii de pe piaţa magazinelor de materiale de construcţii şi grădinărit din Europa. Cotată la Bursa din Frankfurt încă din 1987, compania activează în 9 ţări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), operând 141 de magazine.

În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment deţine trei magazine în Bucureşti (Berceni, Militari şi Baloteşti), unul în Braşov şi unul în Timişoara. Retailerul a raportat în 2012 afaceri de peste 402,2 milioane de lei (89,3 milioane de euro ) şi un profit de 3,3 milioane de lei (746,7 mii de euro ). Hornbach nu se află în top 5 al jucătorilor din piaţa de bricolaj din România. Citeşte aici

Revoluţia Brico Depot se apropie. Ce şanse are cel mai mare lanţ european de bricolaj în România

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...