Kingfisher se bazează pe Praktiker pentru a creşte în România. Vânzările Brico Depot sunt în scădere

Retailerul britanic Do IT Yourself Kingfisher, proprietarul lanţurilor Brico Depot şi Praktiker în România, a raportat în trimestrul al treilea al acestui an vânzări de 69 de milioane de lire sterline pe plan local, cu 77% peste perioada similară a anului trecut. Creşterea este generată de achiziţia magazinelor Praktiker, pentru că Brico Depot a vândut mai puţin. 
Economica.net - mie, 21 nov. 2018, 08:20
Kingfisher se bazează pe Praktiker pentru a creşte în România. Vânzările Brico Depot sunt în scădere

Retailerul britanic Kingfisher, numărul doi pe piaţa europeană de profil, a raportat pentru trimestrul trei al acestui an, care se termină pe 31 octombrie, vânzări totale în valoare de aproximativ 3 miliarde de lire sterline, cu 1,3% (în termeni comparabili) mai puţin faţă de perioada  similară a anului trecut, arată ultima raportare financiară a companiei care a decis să iasă de trei pieţe importante-Rusia, Spania şi Portugalia. 

În România, compania a raportat un plus record, de 77,1%, până la 69 de milioane de lire sterline, dar aproape în întregime datorită magazinelor Praktiker preluate în noiembrie 2017 de la omul de afaceri Omer Susli. În termeni comparabili, Kingfisher, care operează acum sub brandurile Brico Depot şi Praktiker, a raportat o scădere de 0,5%.

„Transformarea este dificilă și operăm într-un mediu dificil. Principala noastră provocare este Castorama Franţa unde am trecut la o strategie de preț scăzut  zi de zi și am lansat o nouă campanie de marketing pentru a deveni vizibilă pentru clienții noștri, însă nu există o soluție rapidă. Suntem dedicați planului nostru și construim o afacere puternică pe termen lung. Ca parte a acestui angajament, am luat decizia de a ieși din Rusia, Spania și Portugalia. Acest lucru ne va permite să aplicăm strategia noastră cu mai multă atenție și eficiență pe piețele noastre principale, unde avem sau putem ajunge la o poziție de piață bună”, a declarat Véronique Laury, Chief Executive Officer Kingfisher.

Amintim că Brico Depot, parte a grupului britanic Kingfisher și numărul doi pe piața locală de profil, a demarat în septembrie procesul de rebranding al celor 26 de unități Praktiker preluate anul trecut de la omul de afaceri turc Omer Susli. Este un proces care se va finaliza la începutul primăverii anului viitor și  va presupune, pe lângă montarea siglei Brico Depot, și o serie de lucrări de reamenajare a magazinelor astfel încât să fie în acord cu conceptul propus de Kingfisher. Excepție fac magazinele din Pitești, Arad și Brașov la care retailerul de bricolaj a renunțat din motive de optimizare a business-ului și care vor funcționa până în data de 30 ianuarie 2019.

Brico Depôt România este parte din grupul Kingfisher, cel mai mare grup de retail din Europa cu articole pentru reamenajarea caselor, care a intrat oficial pe piața locală în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. Compania a redenumit lanțul de magazine nou preluat, care a devenit Brico Depôt.

Te-ar mai putea interesa și
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr de conturi de salariu gestionate, prezintă cele mai importnate cinci......
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, sâmbătă, în Bucureşti, la 16,1 cazuri la mia de locuitori, ...