Kingfisher va plăti zece milioane de euro pentru a cumpăra platforma NeedHelp

Kingfisher, al doilea mare lanţ de magazine de bricolaj din Europa, a anunţat miercuri că va plăti aproximativ zece milioane de euro în numerar pentru achiziţionarea platformei online NeedHelp, pentru a-şi extinde serviciile către clienţi şi a-şi spori capacităţile digitale, transmit Reuters şi site-ul lse.co.uk.
Economica.net - mie, 25 nov. 2020, 09:48
Kingfisher va plăti zece milioane de euro pentru a cumpăra platforma NeedHelp

NeedHelp este o platformă online care conectează clienţii ce au nevoie de ajutor pentru renovarea locuinţelor cu profesionişti şi alţi experţi calificaţi, fie direct în magazine sau online. Guillaume de Kergariou, care a înfiinţat NeedHelp în Franţa în 2014, a reinvestit câştigurile obţinute în urma vânzării într-o participaţie de 20% în afacere, astfel încât Kingfisher va deţine restul de 80%.

Guillaume de Kergariou va rămâne directorul general al platformei, pentru a conduce echipa şi a creşte afacerea, a informat grupul britanic Kingfisher.

NeedHelp operează şi în Elveţia, Germania, Belgia, Austria şi Olanda, dar furnizează de asemenea servicii clienţilor în peste 500 de magazine, inclusiv ale subsidiarelor franceze a Kingfisher, Castorama şi Brico Depot.

La Bursa de la Londra, acţiunile Kingfisher au scăzut miercuri dimineaţă cu 0,3%, la 276,80 penny.

Kingfisher a anunţat recent că profitul său a urcat cu 23%, în primul semestru din 2020, după ce criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) i-a stimulat pe consumatori să redescopere bucuria renovării locuinţelor.

În perioada aprilie-iulie 2020, vânzările la magazinele deschise de peste un an au crescut cu 19,5%, iar în perioada 1 august – 20 septembrie au urcat cu 16,6%.

De asemenea, criza a majorat vânzările online, Kingfisher raportând o creştere de 164% în primul semestru din 2020.

În primele şase luni din acest an, profitul ajustat înainte de taxe a urcat la 415 milioane de lire sterline (531 milioane de dolari), depăşind aşteptările analiştilor, cu mult peste nivelul de 37 milioane de lire sterline înregistrat în perioada similară din 2019.

Vânzările totale au scăzut cu 1,3%, la 5,92 miliarde de lire sterline, reflectând impactul pandemiei în primul trimestru, când s-au închis magazinele.

Kingfisher deţine brandurile B&Q şi Screwfix în Marea Britanie, Castorama şi Brico Depot în alte state europene, inclusiv România.

Brico Depot România, parte a grupului Kingfisher, are în prezent o reţea de 15 magazine. Începând cu luna decembrie 2017, Kingfisher a achiziţionat întreaga reţea de magazine Praktiker România.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...