Klaus Iohannis a lansat un nou apel ca românii să se vaccineze

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, sâmbătă, un nou apel, pe pagina sa de Facebook, ca românii să meargă să se vaccineze, susținând că nu există alternativă pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19.
Cristian Negrei - sâm, 23 oct. 2021, 11:15
Klaus Iohannis a lansat un nou apel ca românii să se vaccineze

„Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situaţie disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părţile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluţie decât vaccinarea şi trebuie să fim serioşi şi să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital, să nu daţi boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare.”, a scris Iohannis, pe Facebook.

Apelul președintelui vine după ce în ultimele zile un număr mare de români au decis să se vaccineze, vineri fiind raportată o prezență record de peste 128.000 (128.014) de persoane care s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, iar joi de aproape 100.000 de persoane (99.376).

Declarațiile președintelui sunt făcute pentru susținerea actualelor inițiative luate de autoritățile din țară pentru impulsionarea campaniei de vaccinare. De exemplu, începând de vineri a fost organizat un nou maraton de vaccinare în București, în fiecare sector fiind deschis un centru pentru imunizarea populației. Maratonul de vaccinare se desfășoară până luni, 25 octombrie.

Din data de vineri, 22 octombrie, ora 08:00, toate cele patru tipuri de vaccin sunt disponibile populaţiei în următoarele centre:

* Sector 1: ROMEXPO – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
* Sector 2: Circul Metropolitan – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
* Sector 3: Biblioteca Naţională – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);

* Sector 4: Palatul Copiilor – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);

* Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);

* Sector 6: Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu” – 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Janssen).

Trebuie avut în vedere că prezența mare a românilor la centrele de vaccinare vine și înaintea intrării în vigoare de luni de noi restricții, care îi vizează în special pe cei nevaccinați.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...