1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Imobiliare

Președintele Klaus Iohannis a promulgat completările și modificările la Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii

Preşedintele Klaus Iohannis a promulga legea care modifică şi completează Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii.

08 mai, 2019 | ECONOMICA.net

Principala modificare a legii impune dezvoltatorilor să nu mai permită locuirea în proiectele rezidențiale înainte de recepţia de la terminarea lucrărilor.

„Permiterea utilizării construcţiei numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor de construcţii, atât în cazul investiţiilor noi, cât şi în cazul intervenţiilor la construcţiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii”, se arată în legea promulgată de preşedinte.

„În ultima perioadă au avut loc mai multe incendii la imobile cu destinaţia de locuinţe care nu aveau semnate procesele verbale de recepţie la finalizarea lucrărilor de construcţie sau care nu aveau branşamentele autorizate, adecvate şi definitive, în acord cu destinaţia de locuire. În fapt, în ultimii ani, au fost semnalate zeci de situaţii în care au avut loc incendii sau explozii soldate cu victime şi pagube materiale, având drept cauză instalaţiile improvizate sau neadecvate la care unii dezvoltatori imobiliari au recurs pentru a crea înşelător senzaţia că blocul dat în folosinţă locatarilor este branşat la utilităţi şi poate oferi condiţii normale şi sigure de folosinţ”, spunea inițiatorul legii, deputatul PNL Florin Roman.

Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, se arată în proiectul de lege.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO