KLG Europe Logistics România investeşte 5,6 mil. euro pentru extinderea hub-ului de lângă Bucureşti

KLG Europe Logistics România investeşte 5,6 milioane de euro pentru extinderea platformei logistice din hub-ul central, amplasat lângă Bucureşti. Investiţia vizează un nou terminal cross-dock care va permite creşterea cu o cincime a capacităţii de depozitare şi tranzit în România.
Economica.net - mie, 23 apr. 2014, 12:48
KLG Europe Logistics România investeşte 5,6 mil. euro pentru extinderea hub-ului de lângă Bucureşti

‘Construcţia noului terminal cross-dock va fi finalizată în toamna acestui an şi face parte din strategia noastră de dezvoltare. Investiţiile din anul trecut şi rezultatele obţinute, clienţii nou intraţi în portofoliul nostru şi proiectele lor pe termen mediu şi lung ne-au convins că decizia de a extinde platforma logistică este cea adecvată. Planurile noastre de dezvoltare se bazează pe o creştere sănătoasă şi pe previziuni moderate’, a declarat Dragoş Geleţu, managing director KLG Europe Logistics România.

KLG Europe Logistics România mizează şi anul acesta pe creşterea veniturilor, după ce exerciţiul financiar din 2013 a adus o creştere cu 11% a cifrei de afaceri la 21 de milioane de euro. Principalele motoare de creştere sunt, potrivit oficialilor companiei, creşterea portofoliului de clienţi, extinderea capacităţii de depozitare, creşterea valorii adăugate a serviciilor oferite şi a complexităţii soluţiilor logistice puse la dispoziţia clienţilor.

‘Din punct de vedere geografic, România are toate şansele pentru a deveni unul dintre cele mai importante noduri logistice ale Uniunii Europene, în principal datorită celor două porţi navale spre şi dinspre Europa – Marea Neagră şi Dunărea. Din punct de vedere al resursei umane, România a fost o surpriză plăcută din perspectiva profesionalismului şi a calităţii oamenilor. După şase ani de activitate în România, ne menţinem şi consolidăm prezenţa pe această piaţă deoarece suntem convinşi că importanţa în economia europeană va creşte în continuare’, a declarat Kees Kuijken, CEO KLG Europe.

KLG Europe Logistics România oferă servicii logistice pentru 350 de clienţi din diferite sectoare de activitate. Companii precum Honeywell Friction Materials, Prista Oil, Saint-Gobain Glass Romania sau Coty, unul dintre cei mai mari jucători din sectorul health & beauty, au contractat serviciile de transport rutier internaţional, transport maritim containerizat, logistică şi depozitare, distribuţie pe plan local şi transport aerian ale KLG.

Înfiinţat în 1918, grupul olandez KLG Europe operează la nivel internaţional prin centrele sale din Olanda, Marea Britanie, China, Turcia şi România. KLG Europe oferă servicii de logistică şi depozitare, expediţii rutiere, interne şi internaţionale, grupaje şi transport cargo, transport maritim şi transport aerian. La nivel internaţional grupul a înregistrat afaceri de 105 milioane euro în 2012.

În România, KLG Europe este prezentă din 2006. Compania cu centrul în Bucureşti deţine alte 6 hub-uri pentru distribuţie în ţară, la Bacău, Braşov, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca şi Timişoara, care însumează o capacitate totală de depozitare de peste 50.000 mp. În toate centrele este implementat sistemul de management al depozitării WMS. KLG are în portofoliul său clienţii precum Domo Retail, LG, Panasonic, 3M, Timken, Akzo Nobel, Adidas, Wrigley, Orange, Den Braven, Red Bull, Natuzzi, Recaş, Koyo, Brenntag, Dohler, Riso Scotti, IPSO, Pigna, Ericsson, Coty.

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ca urmare a situaţiei generate de fenomenele meteo periculoase, relatează......
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar ...
Acțiunile Intel au scăzut cu 10%, în urma raportării unor rezultatelor financiare dezamăgitoare
Acțiunile Intel au scăzut cu 10%, în urma raportării unor rezultatelor financiare dezamăgitoare
Acţiunile Intel au scăzut vineri cu până la 10%, din cauza rezultatelor trimestriale şi anuale dezamăgitoare raportate ...
Protecția datelor personale în era digitală: cum să vă păstrați informațiile personale în siguranță pe internet
Protecția datelor personale în era digitală: cum să vă păstrați informațiile personale în siguranță pe internet
Informațiile personale au devenit digitale, iar numărul atacurilor cibernetice este în creștere de la an an, astfel că ...