1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

KMG International (Rompetrol) a obţinut un credit sindicalizat de 360 milioane de dolari

Compania KMG International NV (anterior grupul Rompetrol NV) a semnat un credit sindicalizat în valoare de 360 milioane de dolari, pe trei ani, cu un consorţiu format din Banca Comercială Română (coordonator), ING Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Ţiriac Bank, informează, joi, compania, într-un comunicat remis AGERPRES.

23 apr, 2015 | ECONOMICA.net

Facilitatea de credit va fi utilizată de Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading şi KMG Rompetrol pentru refinanţarea unor credite existente şi pentru acoperirea nevoilor generale de finanţare. Această facilitate cuprinde două tranşe, o facilitate de credit revolving şi o tranşă ce poate fi utilizată sub forma unor facilităţi auxiliare.

"Acest parteneriat reprezintă un important pas pentru KMG International în asigurarea liniilor de finanţare şi a capitalului de lucru necesar activităţilor şi operaţiunilor Rompetrol. În acelaşi timp, este un semn de încredere din partea instituţiilor bancare, atât prin valoarea acordată, cât şi prin complexitatea facilităţii de finanţare, ce include multiple posibilităţi de utilizare în acord cu nevoile variate ale Grupului", a declarat, în comunicat, Mariana Durleşteanu, directorul financiar al Grupului KMG International.

Cei patru aranjori principali mandataţi să pună la dispoziţie facilitatea în cote egale sunt Banca Comercială Română SA (membră a Grupului Erste), ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank S.A. şi UniCredit Ţiriac Bank S.A. Banca Comercială Română a acţionat în calitate de Coordonator al facilităţii şi de Agent de Documentaţie, UniCredit Bank AG, Sucursala Londra îndeplineşte rolul de Agent de Facilitate, iar UniCredit Ţiriac Bank SA de Bancă Emitentă, Agent de Garanţii şi Agent de Plăţi.

KMG International NV, deţinută 100% de compania de stat JSC NC KazMunayGas, este o companie petrolieră integrată pe verticală cu sediul central în Amsterdam şi cu activitate în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor bazate în România, Franţa, Spania şi Europa de Sud-Est. Operaţiunile KMGI sunt în primul rând legate de rafinare, retail şi marketing, cu activităţi secundare în asigurarea de servicii adiacente industriei petroliere precum drilling, EPMC şi transport.

Grupul a înregistrat în 2014 o cifră netă de afaceri de aproximativ 11,4 miliarde dolari şi un rezultat operaţional (EBITDA) de 140 milioane dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO