KMG International va opera 20% din cel mai mare zăcământ de petrol din Kazahstan

Grupul KMG International, prin KMG Trading, a gestionat în numele KazMunayGas (KMG) procesul de selecţie a traderului Vitol pentru viitoarele livrări de ţiţei din participaţia de 20% a KMG în perimetrul Tengiz, se arată într-un comunicat al KMG International.
Economica.net - mar, 08 dec. 2015, 11:44
KMG International va opera 20% din cel mai mare zăcământ de petrol din Kazahstan

Perimetrul Tengiz este cel mai mare zăcământ în exploatare din Kazahstan, cu o producţie de 26,7 milioane tone de ţiţei în 2014, raportat la 80,8 milioane tone – nivel atins de Kazahstan anul trecut.

Cu sediul în Olanda, Vitol este unul din cei mai importanţi traderi de materii prime şi produse petroliere la nivel mondial. Vitol va achita în avans 3 miliarde de dolari, potrivit comunicatului.

‘Rezultatele şi experienţa acumulată de KMG International în operaţiunile de trading au susţinut implicarea noastră în coordonarea acestui important şi complex proiect pentru unicul nostru acţionar – KazMunayGas, contribuind astfel şi la consolidarea exporturilor de ţiţei din Kazahstan prin divizia noastră de trading. KMG Trading operează anual circa 14 milioane tone de materii prime şi produse finite, iar aceasta expertiză şi capacitate ne determină să fim un promotor al industriei de petrol din Kazahstan la nivel global şi un pilon de stabilitate al sectorului energetic din regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane’, a declarat Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International, citat în comunicat.

În perioada următoare, KMG Trading împreună cu reprezentanţii KMG, Vitol şi Tengizchevroil – Chevron (50%), Exxon Mobil (25%), KazMunayGas (20%) şi Lukarco-Lukoil (5%) – vor începe pregătirea documentelor necesare finalizării acestei importante tranzacţii pentru KMG. Potrivit estimărilor, KMG va fi capabilă să atragă prima tranşă în termen de 2-4 luni, mai spun oficialii companiei.

Înfiinţat în 1993, Tengizchevroil operează perimetrele Tengiz şi Korolevskoye situate în nord-vestul Kazakhstanului, în apropierea conductei CPC (Caspian Pipeline Consortium) şi a oraşului Atyrau.

Te-ar mai putea interesa și
Coronavirus: Marea Britanie şi-a îndeplinit obiectivul de a vaccina persoanele peste 50 de ani
Coronavirus: Marea Britanie şi-a îndeplinit obiectivul de a vaccina persoanele peste 50 de ani
Marea Britanie şi-a atins luni obiectivul de a oferi, până la jumătatea lui aprilie, cel puţin o primă doză de vaccin împotriva coronavirusului persoanelor în vârstă de peste 50 de ani, un......
MApN pregăteşte cele 20 de centre mobile de vaccinare anti-COVID
MApN pregăteşte cele 20 de centre mobile de vaccinare anti-COVID
Ministerul Apărării Naţionale a informat, marţi, că medicii, asistenţii medicali şi registratorii din centrele de ...
Industria Germaniei previzionează perspective mai bune în 2021, în urma creşterii exporturilor
Industria Germaniei previzionează perspective mai bune în 2021, în urma creşterii exporturilor
Industria germană ar urma să se situeze într-o poziţie mult mai bună în 2021 decât în 2020, a estimat Asociaţia ...
Noi ajutoare pentru IMM: programe de garantare de 18 miliarde de lei în 2021. A început înscrierea finanţatorilor în programul IMM Factor
Noi ajutoare pentru IMM: programe de garantare de 18 miliarde de lei în 2021. A început înscrierea finanţatorilor în ...
FNGCIMM invită instituțiile de credit, instituțiile financiare nebancare, precum și sucursalele acestora din străinătate ...