1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

News

Kosovo a introdus vize pentru 87 de state

Kosovo a introdus vize pentru 87 de state, între care China şi Rusia, pentru prima dată de când acest teritoriu şi-a proclamat independenţa faţă de Serbia în 2008, a anunţat luni un oficial, citat de AFP.

03 iul, 2013 | Mediafax

"Noi eliberăm o primă viză a Republicii Kosovo unui cetăţean din Ghana", a scris ministrul kosovar de Externe, Enver Hoxhaj, pe contul său de Twitter.

Hoxhaj, care a eliberat personal prima viză la consulatul Kosovo de la Istanbul, a precizat că acest regim va proteja ţara sa de traficul de fiinţe umane şi de migraţia ilegală, potrivit unui comunicat al Ministerului kosovar de Externe.

Selectarea statelor ai căror cetăţeni vor avea nevoie de-acum de viză pentru a merge în Kosovo s-a făcut potrivit unui criteriu privind "gradul de ameninţare pentru securitatea Kosovo, pace şi stabilitatea internaţională", şi în acord cu hotărârea, adoptată luna trecută, a Guvernului de a introduce acest regim.

Rusia şi China, două membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU care nu recunosc independenţa Kosovo şi îl împiedică să devină membru al Naţiunilor Unite, figurează pe lista celor 87 de state pentru care se aplică regimul de eliberare a vizelor.

În afară de Rusia, Republica Moldova, Belarusul şi Ucraina sunt singurele ţări din Europa care figurează pe listă, alături de numeroase state din Asia şi Africa, printre care Egiptul, India, Indonezia şi Pakistanul.

Cetăţenii unor ţări vor putea obţine vize la frontierele Kosovo, în timp ce alţii vor trebui să depună cereri la consulate, a adăugat ministerul, fără să furnizeze alte precizări.

Kosovo şi-a proclamat unilateral independenţa faţă de Serbia în februarie 2008, recunoscută, până în prezent, de peste o sută de state, între care Statele Unite şi 23 din 28 de membri ai Uniunii Europene.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO