Koyos.ro: piaţa online va creşte cu 25%

Piaţa românească de comerţ online ar putea creşte semnificativ în acest an ca urmare a migrării clienţilor din comerţul tradiţional către cel online.
Economica.net - mar, 30 apr. 2013, 13:10
Koyos.ro: piaţa online va creşte cu 25%

“Credem că piaţa de online va urma trendul internaţional şi va creşte, estimăm noi pentru anul acesta, cu 25% în cazul pieţei electro-IT, creştere bazată în primul rând pe migrarea cumpărătorilor din offline în online. Pentru celelalte categorii (travel, fashion, etc), procentajul va fi cu siguranţă mai mare.Pentru a fi pregătiţi pentru această evoluţie, am investit în platforma integrată Magento – Oracle, prima de acest fel din România” a declarat pentru ECONOMICA.NET, Dana Iorga director general Koyos.ro.

Potrivit acesteia, planul de dezvoltare pe termen lung al Koyos.ro este în strânsă legătură cu lansarea acestei platforme. Pe lângă dezvoltarea celor două site-uri care rulează în acest moment pe platforma integrata, compania va lansa site-uri noi, proprii sau în parteneriat cu alte businessuri care îşi doresc o prezenţă rapidă online.

“Integrarea platformei în formatul în care se află acum a fost un proces de durată. Koyos a fost primul site lansat pe o platforma integrată (Magento Monostore cu bază de date ERP-Oracle). La achiziţionarea SigmaNET s-au facut dezvoltările şi testele pentru Multistore integrat cu ERP, care acum este un produs final, unic în România. În acest moment, această platformă poate acomoda rapid (în aproximativ 30 zile) oricâte site-uri, după un model de “închiriere” şi o plată de administrare lunară”, a declarat directorul Koyos.ro.

Până acum, investitiile în dezvoltarea acestei platforme depăşesc 1,5 milioane euro, cuantificate în ore de programare pentru echipa internă şi outsourcing (echipa Oracle şi alţi dezvoltatori), licenţe software, etc.

“Deşi numărul magazinelor online este foarte mare, există loc suficient şi pentru lansări noi, mai ales în domenii mai puţin competitive.  Provocările din ce în ce mai mari ale site-urilor existente vor fi datorate, creşterii numărului de clienţi care migrează din offline în online şi cererilor tot mai complexe – cereri noi, creşteri bruşte de vizitatori sau comenzi – generate de evenimente majore din ce în ce mai prezente şi în România, pentru care site-urile trebuie să fie pregătite nu numai din punct de vedere tehnic, ci şi administrativ”,  a mai spus Dana Iorga.

Ce aduce această platformă diferit: fiecare magazin prezent pe această platformă are posibilitatea păstrării brandului şi a abordării de marketing. Credem că toate segmentele e piaţă abordate merită să aibă propria marcă, iar acest lucru este posibil prin crearea unui site nou într-un interval de timp foarte scurt.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...