KOYOS.ro, singura integrare a platformei Magento MultiStore cu ERP-ul Oracle E-Business Suite

Soluţia implementată permite şi altor companii ce doresc să folosească ERP-ul Oracle să-şi deschidă, simplu şi rapid, un magazin online prin intermediul platformei Koyos.ro.
Economica.net - mie, 24 apr. 2013, 11:09
KOYOS.ro, singura integrare a platformei Magento MultiStore cu ERP-ul Oracle E-Business Suite

KOYOS.ro a realizat singura integrare din România a platformei e-commerce Magento MultiStore cu ERP-ul Oracle E-Business Suite, simplificând şi eficientizând, astfel, întregul flux de lucru al magazinelor online din portofoliu. Mai exact, integrarea celor două platforme permite o automatizare a procedurilor, de la comanda online până la livrare şi încasare, folosind cele patru module principale Oracle: financiar, vânzări, achiziţie şi gestiune.

Implementarea Magento MultiStore cu Oracle E-Business Suite este rezultatul a aproximativ nouă luni de dezvoltare cu o echipă mixta (internă şi externă). Primele două site-uri ce rulează pe noua structură sunt KOYOS.ro şi SigmaNET.ro. Noua infrastructură oferă facilităţi sporite comerţului online de anvergură şi poate fi închiriată de companii cu stocuri considerabile, ce-şi propun vânzări consistente şi trafic lunar de sute de mii de vizitatori, care vor să folosească o platformă online eficientă, conectată direct la ERP-ul Oracle.

Dana Iorga, Director General Koyos.ro: “Integrarea celor două platforme a fost un pas firesc în contextul dezvoltării afacerii noastre, venit ca urmare a nevoii consolidării fluxurilor de lucru ale KOYOS.ro şi SigmaNET.ro. Implementarea soluţiei de e-commerce cu ERP-ul Oracle înseamnă fiabilitate sporită şi eficientizare pentru orice magazin online care înregistrează trafic foarte mare şi nenumărate comenzi. Este şi motivul pentru care credem că putem veni în sprijinul companiilor ce înregistrează volume de vânzări foarte mari, care doresc să-şi dezvolte prezenţa online la costuri accesibile, fără investiţii masive în software, licenţe şi dezvoltare.”

Conceptul multi-store permite magazinelor online să fie personalizate complet, de la branding şi design, poziţionare, public ţintă, până la module suplimentare, care să permită mai multă flexibilitate. De asemenea, o companie ce foloseşte ERP-ul Oracle poate administra mai multe magazine online, folosind o bază de date consolidată.

Totodată, o companie care foloseşte plaforma KOYOS.ro beneficiază de reducerea costurilor legate de hardware, software şi hosting, de un management eficient al produselor – prin posibilitatea de a publica un singur produs pe mai multe site-uri fără eforturi suplimentare, şi de adăugarea de facilităţi noi în mod gratuit sau la preţuri foarte accesibile.

“Platforma noastră este viabilă atât pentru companiile cu un singur magazin online, cât şi pentru cele ce vor să dezvolte mai multe, pe segmente diferite de piaţă, ce pot fi administrate simplu şi eficient dintr-o singură interfaţă. Prin integrarea magazinului online cu ERP-ul Oracle, adăugarea unor site-uri noi este extrem de rapidă. Managementul stocurilor este realizat în timp real şi include mecanisme automate de rezervare a produselor comandate. Politicile de preţuri pot fi independente pentru fiecare site, iar actualizarea automată a datelor despre stocurile şi preţurile furnizorilor se face de mai multe ori pe zi”, a mai spus Dana Iorga.

În plus, pot fi configurate uşor regulile de discounturi pentru coşuri de cumpărături, generarea de vouchere în funcţie de campaniile de reduceri sau de mecanisme standard prin care se oferă bonusuri (abonare la newsletter, creare cont pe site etc.).

Site-urile nou-create sunt optimizate pentru motoarele de căutare şi pot fi integrate cu reţelele sociale, atât prin posibilitatea de distribuire a conţinutului şi de generare de lead-uri, cât şi prin posibilitatea de autentificare.

Platforma integrată Magento MultiStore – Oracle E-Business Suite este securizată şi oferă scalabilitate. A fost creat un “private cloud” ce găzduieşte serverele aferente site-urilor din portofoliu, în scopul de a utiliza la maximum beneficiile tehnologiei de virtualizare, mărind disponibilitatea serviciilor până la 100%. Astfel, maşinile virtuale pot fi mutate live de pe un host pe altul fără a fi necesară oprirea lor, beneficiază de back-up la cele mai înalte standarde şi, în cazuri extreme, de restaurare a datelor simplificată. În cazul unor creşteri de trafic, pot fi alocate dinamic noi resurse hardware care să poată face faţă unor evenimente precum “Black Friday”.

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 11.05.2021
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 11.05.2021
Euro începe ziua la 4,9270 lei, aproape de maximul istoric înregistrat în faţa leului în luna aprilie....
Tranzacția anului în imobiliare: Atenor a vândut birourile Hermes Business Campus către Adventum Group, un fond condus de profesioniști din Ungaria
Tranzacția anului în imobiliare: Atenor a vândut birourile Hermes Business Campus către Adventum Group, un fond condus ...
Belgienii de la Atenor au anunțat semnarea acordului de vânzare a proiectului de birouri Hermes Business Campus din nordul ...
În scenariul pesimist, rata creditelor neperformante ar putea creşte cu maximum 3% – Daniel Dăianu, preşedinte Consiliul Fiscal
În scenariul pesimist, rata creditelor neperformante ar putea creşte cu maximum 3% – Daniel Dăianu, preşedinte ...
În studiul intitulat “O redresare economică dificilă a început, lupta cu pandemia continuă”, coordonat de Daniel ...
Prețuri record la porumbul românesc. S-a ajuns la maximul ultimilor șapte ani
Prețuri record la porumbul românesc. S-a ajuns la maximul ultimilor șapte ani
Valoarea porumbului românesc urmează trendul internațional și depășește pragul de 240 de euro tona în portul Constanța. ...