1EUR = 4.8744 RON

Companii

KPMG a cerut de la ASF avizul ca dosarele de daună pentru clienţii Astra să se facă tot la acest asigurător şi după 3 martie

KPMG Restructuring, lichidatorul judiciar al Astra Asigurări, a răspuns marţi la solicitarea HotNews.ro care semnala problema aparută la procedura de constatare a daunelor produse de asiguraţii societăţii aflate în faliment după data de 3 martie. Astfel, după ce Fondul de Garantare a Asiguraţilor a anunţat în urmă cu o zi ca începând cu 4 martie nu mai are posibilitatea legală de a efectua constatarea tehnică a avariilor, în cazul unui accident auto produs de asiguraţii Astra Asigurări, KPMG Restruncturing a anunţat marţi că 'a transmis la ASF solicitarea acordării avizului pentru derularea acestei activităţi utilizând baza materială, personalul, sistemele şi procedurile existente în cadrul Astra Asigurări", anunţă hotnews.ro

01 mar, 2016 | hotnews.ro

"Deschiderea procedurii de faliment al Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra SA a fost anunţată încă din luna august a anului trecut, iar la preluarea mandatului de lichidator judiciar provizoriu în decembrie 2015 am efectuat procedurile necesare pentru informarea asiguraţilor cu privire la dreptul acestora de a denunţa poliţele de asigurare, în condiţiile prevăzute de lege. Această informare a fost publicată atât pe site-ul societăţii cât şi pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraţilor. Cu toate acestea, numărul asiguraţilor care au ales să denunţe poliţele de asigurare nu a fost unul semificativ, aceştia considerând că este în interesul lor sa menţină validitatea poliţelor, inclusiv a celor de răspundere civilă auto, pentru care în majoritate primele de asigurare sunt plătite integral în avans la emiterea poliţei", potrivit KMPG, citată de hotnews.ro.

Consiliul ASF a solicitat, la finalul lunii august 2015, intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări şi a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei, aceasta aflându-se în administrare specială.

KPMG mai spune că "la preluarea mandatului nostru, în scopul protejării patrimoniul Astra cât şi a intereselor asiguraţilor/ beneficiarilor poliţelor de asigurare, am iniţiat demersurile necesare pentru plasarea în reasigurare a riscurilor semnificative aferente portofoliilor de poliţe de asigurare rămase în vigoare, informând atât ASF, cât şi FGA cu privire la stadiul negocierilor cu reasiguratorii şi la costurile aferente.

În ceea ce priveşte activitatea de constatare şi instrumentare a daunelor pentru evenimente întâmplate ulterior datei de 3 martie 2016, societatea Astra SA, în faliment, prin lichidatorul provizoriu, a transmis la ASF solicitarea acordarii avizului pentru derularea acestei activităţi utilizând baza materială, personalul, sistemele şi procedurile existente în cadrul societăţii. La acest moment, această infrastructură se află în conservare la nivelul societăţii, în vederea efectuării unei potenţiale tranzacţii de cumpărare de active şi asumare de pasive de către o societate de asigurare-reasigurare bună sau foarte bună (modalitatea de lichidare prevăzută la art. 258 lit. q) pct. 1 din Legea 85/2014) pe care lichidatorul judiciar o derulează în prezent conform calendarului menţionat in Raportul de activitate emis pentru perioada 3.12.2015 - 31.01.2016".

Astra Asigurări este deţinută de The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider (99% din acţiuni), firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO