Kurnia Adhi Sulistyawan a fost numit director al fabricii Philip Morris România din Otopeni

Philip Morris International (PMI) l-a numit pe Kurnia Adhi Sulistyawan în funcția de Manufacturing Director al fabricii Philip Morris România, începând din data de 1 noiembrie 2023. Kurnia Adhi Sulistyawan preia mandatul de la Joao Brigado, care a condus fabrica în ultimii doi ani și a fost numit Director Manufacturing în Portugalia, Europe CC & TPM Manufacturing în cadrul Philip Morris International.
Ion Dobreanu - mar, 05 dec. 2023, 16:23
Kurnia Adhi Sulistyawan a fost numit director al fabricii Philip Morris România din Otopeni

Construcția fabricii din Otopeni a început în 1997, iar în prezent, această unitate de top joacă un rol esenţial în strategia globală a PMI. Peste 92% din producția locală de consumabile pentru IQOS este exportată în 54 de piețe de pe cinci continente.

Kurnia Adhi Sulistyawan s-a alăturat echipei Philip Morris HM Sampoerna Tbk. Indonezia în 2005, ca Graduate Trainee. De-a lungul carierei, a ocupat funcții diverse, de la Production Manager pentru Philip Morris Portugalia, până la Head of Manufacturing în cadrul Philip Morris HM Sampoerna Tbk, Indonesia.

„Mă bucur să mă alătur echipei și fabricii Philip Morris International din România într-o perioadă efervescentă, odată cu anunțarea unei investiții suplimentare de peste 130 de milioane de dolari. Grație acestei noi investiții, fabrica din Otopeni va crește capacitatea de producție, va contribui suplimentar la creșterea exporturilor României și va accelera tranziția către o Românie fără fum. Misiunea mea este să continui transformarea fabricii din Otopeni, una dintre cele mai importante și moderne unități de producție din cadrul Philip Morris International”, a declarat Kurnia Adhi Sulistyawan, Director Manufacturing, Philip Morris România.

Fabrica din Otopeni se află în centrul strategiei care stă la baza viziunii Philip Morris International de a construi un viitor fără fum, alături de alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS. Dintre acestea, trei sunt situate în Uniunea Europeană – România, Grecia și Italia. Viziunea PMI este de a construi un viitor fără fum și de a înlocui țigările cu produse fără fum care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

 

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum. Din 2008, PMI a investit peste 10.5 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice și comportamentale, cât și studii ulterioare introducerii pe piață. În noiembrie 2022, PMI a achiziționat Swedish Match, lider în comercializarea produselor cu nicotină pentru uz oral, și se află astfel în fruntea companiilor care luptă pentru un viitor  fără fum prin mărcile sale IQOS și ZYN.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, și a consumabilelor aferente, precum și produsului de tip snus al companiei Swedish Match, ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP).  În 30 septembrie 2023, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 82 de piețe iar PMI estimează că aproximativ 19,7 milioane de adulți din întreaga lume, au trecut deja la IQOS și au renunțat la fumat. Produsele fără fum au reprezentat aproximativ 36,2% din veniturile nete totale ale PMI pentru cel de-al treilea trimestru din 2023. Cu o bază solidă și o expertiză semnificativă în științele vieții, în februarie 2021, PMI și-a anunțat ambiția de a se extinde în domeniile wellness și de îngrijire a sănătății și, prin filiala sa Vectura Fertin Pharma, își propune să îmbunătățească calitatea vieții prin furnizarea de experiențe de sănătate integrate.

Te-ar mai putea interesa și
Electrificarea tuturor vehiculelor va dura 35 de ani, spune șeful Bosch
Electrificarea tuturor vehiculelor va dura 35 de ani, spune șeful Bosch
Directorul general al grupului german de inginerie Bosch, Stefan Hartung crede că va fi nevoie de vehicule echipate cu motoare pe combustie timp de cel puţin 35 de ani, până când va putea fi......
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%, în această săptămână, ...
Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 28% într-un an
Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 28% într-un an
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 4,82 miliarde de lei, la finalul lunii ianuarie 2024, în creştere ...
Piața neagră a țigaratelor a scăzut la începutul anului
Piața neagră a țigaratelor a scăzut la începutul anului
Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut uşor în luna ianuarie 2024, până la 7,7% din totalul consumului, comparativ cu ...