L’Oreal a înregistrat în România o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro în 2016

Producătorul francez de produse cosmetice L’Oreal a înregistrat în România o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro în 2016, a declarat miercuri în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, directorul general al L’Oreal Romania, Gilles Antoine, care a mai spus că firma a obţinut o creştere de două cifre a vânzărilor anul trecut faţă de 2015, potrivit News.ro.
Economica.net - mie, 26 iul. 2017, 13:13
L’Oreal a înregistrat în România o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro în 2016

La nivel global, L’Oreal a înregistrat o cifră de afaceri de 25,8 miliarde de euro în 2016 şi, cu o cotă de piaţă de 12,6%, este lider mondial, scrie News.ro.

Grupul francez a intrat pe piaţa românească în urmă cu 20 de ani, iar acum compania a ajuns la afaceri de 60 de milioane de euro şi la un număr estimat de 2,9 milioane de clienţi.

„Estimăm ca în următorii ani să adaugăm celor 2,9 milioane de clienţi încă 3 milioane de clienţi”, a afirmat directorul general al L’Oreal Romania.

Dacă până în 2015, producătorul francez doar comercializa produsele sale pe piaţa românească prin diverse canale de distribuţie, din 2015 L’Oreal a intrat şi în retail prin înfiinţarea propriilor magazine.

Compania a deschis în 2015 primul magazine din România sub brandul propriu, Kiehl’s.

În prezent, compania a deschis 7 magazine care funcţionează sub brandurile proprii precum NYX Professional Make-Up şi Kiehl’s.

Gilles Antoine a mai spus că anul acesta grupul intenţionează sa mai deschidă încă două magazine în România.

Printre cele mai cunoscute brand-uri produse de L’Oreal se numără Garnier, Lancome, Kerastase, Maybelline, Yves Saint Loraine, Cacharel, Vichy sau La Roche Posay.

Piaţa românească de produse de îngrijire personală şi frumuseţe este estimată de Euromonitor la aproximativ 780 de milioane euro, fiind dominată de multinaţionale precum L’Oreal, Avon, Beiersdorf, Procter&Gamble, Unilever, Amway sau Oriflame.

Te-ar mai putea interesa și
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online 
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online 
Propunerea Guvernului de mărire a taxelor percepute jucătorilor, așa cum a fost aceasta propusă în proiectul de OUG privind modificarea Codului fiscal, discriminează jucătorii pe platformele......
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul grădinilor și umplerea piscinelor
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul ...
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) avertizează că, în această perioadă, este nevoie ca rezervele de apă ...
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever industria ospitalității
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever ...
Modificările aduse Codului fiscal, aşa cum au fost publicate luni în proiectul de ordonanţă propus de Ministerul de ...
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat marţi rolul companiilor greceşti în exportul petrolului rusesc, ...