La Deva a fost deschis primul centru de vaccinare drive-thru anti-COVID-19 din România

24 04. 2021
178200691_4001214143250197_4856560309500258800_n

Centrul de vaccinare este organizat de Instituția Prefectului Județului Hunedoara, are patru fluxuri, iar dozele de ser care sunt folosite sunt cele produse de alianța Pfizer-BioNTech.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-a aflat în cursul dimineții la centrul de vaccinare pentru a urmări desfășurarea activității, împreună cu echipele instituțiilor implicate în organizare: DSP, Primăria Deva, Crucea Roșie, Serviciul de Ambulanță și Inspectoratele de Poliție, Jandarmi și pentru Situații de Urgență.

”În această dimineață, la ora 10.00, a început la Deva acțiunea de vaccinare direct din mașînă -„Drive Thru”. Centrul, primul de acest fel din țară, se află în parcarea Complexului Comercial Shopping City Deva și sunt organizate 4 fluxuri de vaccinare cu serul produs de Pfizer BioNTech”, a anunțat printr-un comunicat Instituția Prefectului Județului Hunedoara.

În primele două ore de la deschidere s-au vaccinat peste 200 de persoane care au sosit cu autoturismele în parcarea complexului comercial, în zona amenajată în acest scop. Centrul de vaccinare este deschis zilnic între orele 10.00 și 19.00.

Persoanele care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu, o pot face prezentând actul de identitate, fără a fi nevoie de înscrierea în prealabil în platforma națională. Chestionarul de triaj și cel de consimțământ pot fi descărcate de pe site-ul DSP Hunedoara (asphd.ro) sau pot fi obținute la centrul de vaccinare.

Vaccinarea se face în cinci pași, detaliați pe pagina Facebook de informare ROVaccinare. Prima dată doritorii sunt preluați de cadrele medicale. După triaj li se desenează pe parbrizul mașinii un emoticon cu marker lavabil și sunt îndrumați spre zona de vaccinare. Urmează vaccinare care are loc direct în mașînă. Următorul pas constă în scrierea pe parbriz a orei în care persoanele imunizate pot părăsi zona de vaccinare. În toată această perioada, care durează 15 minute, sunt monitorizați de personalul medical. La sfârșit, va fi predată o adeverință de vaccinare persoanelor cărora li s-a administrat serul, în care va fi specificată dată rapelului.