1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Extern

La Salonul auto de la Shanghai sunt aşteptaţi 800.000 de vizitatori

Salonul auto din Shanghai, cel mai important din China, şi-a deschis duminică porţile pentru marele public şi aşteaptă circa 800.000 de vizitatori în nouă zile, spun organizatorii, citaţi de AFP.

21 apr, 2013 | Agerpres

Piaţa chineză este tot mai importantă pentru constructorii auto internaţionali în contextul în care vânzările din Europa au scăzut. Anul trecut au fost înmatriculate în China peste 19 milioane de maşini noi, dintre care 15,5 milioane de autoturisme şi microbuze.

'China este în prezent prima piaţă mondială şi un motor al creşterii industriei auto', a declarat sâmbătă vicepreşedintele General Motors, Tim Lee, în ziua rezervată presei. Potrivit GM, piaţa chineză ar putea atinge, în zece ani, între 30 şi 35 de milioane de maşini. Cea mai puternică creştere s-ar putea înregistra nu în marile metropole de pe coastă, ci în oraşele mari şi mijlocii din interior, unde există puţine maşini - circa 40 la 1.000 de locuitori.

Vânzările de maşini electrice sau hibride, prezente la multe standuri la salon, rămân totuşi scăzute în China, cota de piaţă fiind sub 0,1% în primul trimestru al anului. Guvernul oferă subvenţii pentru achiziţionarea unor astfel de vehicule, urmărind depoluarea oraşelor din China. Ele sunt totuşi insuficiente, neputând compensa costul ridicat al acestor noi tehnologii.

Circa 1.300 de modele sunt prezentate pe 280.000 m2 de expozanţi din 20 de ţări. Numai grupul SAIC din Shanghai expune 110 modele, inclusiv cele produse cu partenerii săi GM şi Volkswagen.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO