La Vamă sau la Finanţe? Cum şi unde avansezi acum în sistem, dacă eşti funcţionar public

Ministerul Finanţelor şi Autoritatea Naţională a Vămilor, cu instituţiile din teritoriu, organizează în această perioadă concursuri cu circuit închis, pentru poziţii de conducere în sistem. Doar funcţionarii publici pot participa la selecţiile pentru posturi de şefi şi directori în instituţiile antemenţionate.
Economica.net - vin, 16 mart. 2012, 05:52
La Vamă sau la Finanţe? Cum şi unde avansezi acum în sistem, dacă eşti funcţionar public

Din analiza anunţurilor de recrutare pentru aceste posturi am desenat portretul robot al candidatului ideal în funcţii de conducere în sistemul bugetar. În primul rând, el activează deja ca funcţionar la stat. Astfel, o condiţie eliminatorie pentru toate poziţiile de conducere ofertate de instituţiile statului, pe care le găsiţi mai jos, se referă la imperativul numirii într-o funcţie publică din clasa I.
A absolvit cursuri postuniversitare în administraţie publică sau management, şi are minimum 2 ani experienţă în specialitatea studiilor.

Citeşte mai departe condiţiile de eligibilitate specifice fiecărei poziţii şi instituţii care recrutează.


I Lista promovărilor la Finanţe

Şef la Serviciul Contencios din cadrul Direcţiei generale juridice a Ministerului Finanţelor Publice. Pe 22 martie se va desfăşura concursul pentru selecţia candidatului potrivit pentru această poziţie.Trebuie să fi absolvit facultatea de Ştiinţe Juridice, şi mai trebuie să ai cel puţin 2 ani experienţă în specialitatea studiilor, pentru a fi eligibil pentru această funcţie.


Şef la Serviciul Unitatea de monitorizare a cheltuielilor publice, din cadrul Direcţiei generale Unitatea centrală de armonizare a sistemelor de management financiar şi control a Ministerului Finanţelor.

22 martie este data la care se va desfăşura concursul pentru ocuparea acestei poziţii.
Te califici pentru acest post, dacă ai absolvit  o facultate cu profil economic sau juridic, şi ai cel puţin 2 ani experienţă în specialitatea studiilor.

Şef la Serviciul de legislaţie impozit pe veniturile persoanelor fizice şi armonizare cu legislaţia U.E, din cadrul Direcţiei legislaţie impozite directe a Ministerului Finanţelor.

Concursul pentru ocuparea acestui post are loc pe 2 aprilie. Candidatul ideal a absolvit o facultate cu profil economic, a urmat cursuri de specializare în domeniul impozitării veniturilor persoanelor fizice şi de armonizare a legislaţiei naţionale cu cea comunitară în domeniul menţionat, şi are cel puţin 2 ani experienţă în specialitatea studiilor.


Director la Direcţia legislaţie impozite directe din cadrul Ministerului Finanţelor.

Tot pe 2 aprilie va avea loc selecţia candidaţilor care vânează acest post. Eşti eligibil pentru acest post, dacă ai absolvit o facultate cu profil economic, ai minimum 3 ani experienţă în specialitatea studiilor, vorbeşti limba engleză, şi ai cunoştinţe de bază de Word, Excel, Lotus Word Pro şi Internet.

Şef la Serviciul legislaţie în domeniul contribuţiilor sociale din cadrul Direcţiei legislaţie impozite directe din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.
Pe 2 aprilie se va desfăşura concursul pentru ocuparea acestui post. Candidatul ideal a absolvit o facultate cu profil economic, are minimum 2 ani experienţă în specialitatea studiilor şi are cunoştinţe elementare de Lotus şi Word.

Director la Direcţia de legislaţie în domeniul accizelor, din cadrul Ministerului Finanţelor.

Pe 2 aprilie va avea loc selecţia candidaţilor pentru acest post.
Dacă ai o diplomă în inginerie, ştii să operezi în Lotus, Office, şi ai minimum 3 ani experienţă în specialitatea studiilor, te califici pentru această poziţie.


Şef la Serviciul legislaţie accize, produse energetice, tutunuri prelucrate şi taxa auto din cadrul Direcţiei de legislaţie în domeniul accizelor din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

Dacă ai o diplomă în inginerie, cel puţin 2 ani experienţă în specialitatea studiilor absolvite, şi cunoştinţe de Lotus şi Office, atunci te poţi înscrie la concursul organizat de ministerul de resort pe 2 aprilie.


II Promovări la Autoritatea Naţională a Vămilor. Te califici?

Şef la Serviciul Financiar, contabilitate şi administrarea serviciilor, din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi.
Eşti absolvent al unei facultăţi cu profil economic şi ai minimum 2 ani experienţă în specialitatea studiilor? Atunci te califici pentru acest post. Selecţia candidaţilor va avea loc pe 30 martie.

Director executiv adjunct la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara.
Te califici pentru acest post, dacă ai o diplomă în unul din următoarele domenii: economie, drept, administraţie publică, inginerie, şi, de asemenea, dacă ai minimum 3 ani experienţă în specialitatea studiilor.

Director adjunct la Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statistică vamală din cadrul aparatului propriu al Autorităţii Naţionale a Vămilor.
În cazul acestui anunţ de recrutare sunt valabile condiţiile de eligibilitate enumerate la poziţia anterioară. Tot pe 30 martie se desfăşoară concursul pentru ocuparea acestui post.

Şef birou vamal la: Biroul Vamal Băneasa, Biroul Vamal Constanţa Sud, Biroul Vamal Albiţa, Biroul Vamal Giurgiuleşti, Biroul Vamal Moraviţa şi Biroul Vamal Naidăş.
Ai o diplomă în ştiinţe economice sau juridice şi cel puţin 3 ani experienţă în specialitatea studiilor absolvite? Atunci te califici pentru ocuparea unuia dintre posturile de conducere din cadrul birourilor vamale enumerate mai sus.

Unde se mai recrutează funcţionari în poziţii de conducere, în această perioadă

Şeful Serviciului Urbanism, din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Bucureşti.

Pe 26 martie se desfăşoară concursul pentru ocuparea acestui post.
Candidatul ideal are o licenţă în inginerie  şi minimum 2 ani experienţă în specialitatea studiilor absolvite.

Şef al Serviciului pentru Urmărirea Aplicării Actelor cu Caracter Reparatoriu din cadrul Instituţiei Prefectului Cluj.

Concursul pentru ocuparea acestei poziţii va avea loc pe 21 martie, la Bucureşti.
Dacă ai absolvit facultatea de horticultură şi ai minimum 2 ani experienţă în specialitatea studiilor, atunci eşti eligibil pentru această poziţie.

Şef birou Control, Juridic şi Contencios din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinţi.
Pe 19 martie are loc concursul pentru ocuparea acestui post, la Bucureşti.
Eşti eligibil pentru această poziţie, dacă ai absolvit o facultate cu profil economic sau medical, şi ai minimum 2 ani experienţă în domeniu.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...