Laburiştii britanici cer revizuirea ajutoarelor sociale pentru copiii migranţilor

Politicieni laburişti doresc revizuirea regulilor de acordare a ajutoarelor sociale pentru copiii migranţilor, pe fondul speculaţilor despre numărul de români şi bulgari care s-ar muta în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor, relatează cotidianul Daily Mail în ediţia electronică.
Economica.net - vin, 18 ian. 2013, 06:46
Laburiştii britanici cer revizuirea ajutoarelor sociale pentru copiii migranţilor

Potrivit Daily Mail, fostul secretar laburist de Interne britanic, David Blunkett, a declarat că este „o nebunie” ca aproximativ 36 de milioane de lire sterline în beneficii pentru copii să fie plătite unor familii din alte state ale Uniunii Europene, pe fondul speculaţilor despre numărul de români şi bulgari care s-ar muta în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor privind migraţia.

Acesta a declarat pentru publicaţia The Times că ” dacă nu locuieşti aici (Marea Britanie) permanent sau dacă copilul locuieşte în altă ţară, acel copil ar trebui să primească beneficii din partea ţării în care locuieşte”.

„Este o nebunie şi am cerut mult timp guvernelor să renegocieze aceste reguli”, declară Blunkett.

Potrivit publicaţiei, liderul laburist Ed Miliband a declarat că drepturile migranţilor de a cere beneficii sociale ar trebuie să fie verificate. „Marile state dezvoltate din Europa au reguli asemănătoare pentru susţinerea copiilor şi nu cred că ar fi fericite să le vadă exploatate ala cum nu suntem nici noi”.

Această intervenţie vine în urma unui raport al MigrationWatch care arată că până la 70.000 de bulgari şi români vor sosi în Marea Britanie în fiecare an o dată cu obţinerea accesului complet la piaţa locurilor de muncă de la sfârşitul acestui an, când controalele temporare asupra noilor migranţi UE vor expira.

Ministerele britanice refuză să publice extimări oficiale privind numărul de persoane care vor sosi în Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Ed Miliband a declarat pentru BBC Radio 4: „Desigur, aceasta este o problemă care ar trebui verificată, durata dreptului la beneficii şi cât de repede le pot obţine”.

„Toate aceste aspecte vor fi aduse în discuţie când vom căuta să gestionăm relaţia noastră cu Uniunea Europeană şi atunci când gestionăm migraţia”, a declarat liderul laburist. „Aşa cum spun de obicei, cred defapt că diversitatea ajută ţara noastră. Dar nu poate să funcţioneze doar pentru unii şi pentru alţii deloc”, a continuat acesta.

Alocaţia pentru copii este 20.30 de lire pe săptămână pentru primul copil şi 13.40 pentru fiecare alt copil.

Trezoreria a refuzat să arate cât reprezintă beneficiile internaţionale pentru copii, dar deputatul conservator Priti Patel estimează suma la 36 de milioane de lire, relatează Daily Mail.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Numărul total de persoane cu dizabilităţi era, la 31 decembrie 2023, de 923.578 de persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) se aflau în îngrijirea familiilor şi/sau trăiau independent......
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
La doar un an după ce a deschis primul său show-room din România, la București, Tesla a inaugurat la Timișoara primul ...
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o ...
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...