Lactag intră pe piaţa AeRO

Producătorul de lactate şi mezeluri Lactag Costeşti debutează, marţi, pe piaţa AeRO, după transferul de pe Rasdaq, informează, luni, Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - mar, 09 iun. 2015, 04:30
Lactag intră pe piaţa AeRO

Potrivit sursei citate, Casa de brokeraj BT Securities este consultantul autorizat care a asistat Lactag în procesul de transfer pe piaţa AeRO şi va continua să acorde asistenţă companiei încă 12 luni după listare, scrie Agerpres.

‘Transferul de pe Rasdaq pe AeRO oferă societăţilor un nou început în arena pieţei de capital, într-un cadru legal clar şi legitim, conform standardelor europene’, menţionează BVB.

Lactag operează trei linii de business: procesarea laptelui, producţia de preparate din carne şi comercializarea prin magazine proprii. Compania are o tradiţie de peste 50 de ani şi deţine una dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a laptelui din sudul Romaniei, iar din 2013 a intrat şi pe piaţa de mezeluri şi carne proaspătă, prin achiziţionarea unei fabrici moderne de prelucrare a cărnii. Prin reţeaua de magazine proprii, Lactag este prezentă în cele mai importante oraşe din Oltenia, Muntenia şi Bucureşti.

Compania intenţionează să îşi majoreze capacitatea de producţie a ambelor fabrici, de lactate şi de carne şi să îşi extindă reţeaua de magazine proprii de la 33 de unităţi la 80 până la sfârşitul anului 2016. Rezultatul extinderii ar trebui să fie majorarea cifrei de afaceri a companiei la 68 milioane de euro până în 2019, de la 16 milioane de euro în 2014.

Lactag are un capital social de 2,5 milioane lei, divizat în 1,02 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei/acţiune. Cei mai importanţi acţionari sunt preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al companiei, Adriean Asan-Mic (49,01%), şi Robert Iriza (49,01%).

La prima întâlnire organizată de Bursa de Valori Bucureşti între investitori şi societăţi care se vor transfera de pe Rasdaq pe AeRO, compania şi-a prezentat activitatea şi planurile pentru următorii ani, iar preşedintele şi directorul general a anunţat că Lactag urmează să facă o majorare de capital care să cuprindă atât conversia unor datorii, cât şi o ofertă publică de vânzare de acţiuni către investitori, urmând ca, la finalul operaţiunii, principalii acţionari să deţină aproximativ 60% din acţiuni, faţă de 98% în prezent.

Piaţa AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (acţiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare al BVB. Acesta este un segment de piaţă dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanţarea proiectelor, poveştilor lor de creştere, majorarea vizibilităţii şi contribuţiei la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazându-se pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB, existent din 2010, piaţa AeRO, sub un concept reproiectat şi reconstruit, a fost lansată pe 25 februarie 2015.

Bursa de Valori Bucureşti administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, şi furnizează o gamă variată de servicii participanţilor la pieţele financiare. Bursa de Valori Bucureşti este o companie listată pe propria piaţă din 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Japonia anunţă un număr record de nave chineze observate în apropierea insulelor disputate
Japonia anunţă un număr record de nave chineze observate în apropierea insulelor disputate
Japonia a observat zilnic nave chineze în apropierea micilor insule disputate între cele două ţări din Marea Chinei de Est, timp de 158 de zile consecutiv, un record, a declarat luni purtătorul......
SUA şi statele europene se gândesc să îşi vaccineze muncitorii expuşi la gripa aviară
SUA şi statele europene se gândesc să îşi vaccineze muncitorii expuşi la gripa aviară
SUA şi ţările europene iau măsuri pentru a achiziţiona sau produce vaccinuri împotriva virusului gripei aviare H5N1 ...
Coreea de Nord doreşte să lanseze un satelit până la 4 iunie
Coreea de Nord doreşte să lanseze un satelit până la 4 iunie
Phenianul se pregăteşte să plaseze pe orbită un nou satelit militar spion, a informat luni agenţi japoneză de presă ...
BMW a prezentat Skytop, un concept care are la bază modelul M8 Cabrio
BMW a prezentat Skytop, un concept care are la bază modelul M8 Cabrio
Performanțele mașinii și reacția pozitivă a publicului de la Villa d'Este ar putea duce la o producție limitată a ...