Lafarge România investeşte 41 milioane lei într-o staţie de co-procesare a deşeurilor la Medgidia

Lafarge România dezvoltă în prezent proiectul de construire a unei staţii de co-procesare a deşeurilor, investiţie în valoare totală de 41 de milioane de lei, informează reprezentanţi ai companiei.
Economica.net - joi, 09 apr. 2015, 08:52
Lafarge România investeşte 41 milioane lei într-o staţie de co-procesare a deşeurilor la Medgidia

Proiectul este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, valoarea ajutorului nerambursabil fiind de 15,7 milioane de lei, scrie Agerpres.

‘Staţia de co-procesare a deşeurilor va avea un dublu impact pozitiv, atât asupra mediului înconjurător, cât şi asupra rezultatelor noastre operaţionale. Astfel contribuim la eliminarea controlată a deşeurilor menajere, pe care le folosim ca şi combustibil în procesul propriu de producţie, reducând costurile de producţie ale uzinei de la Medgidia, dar şi consumul de combustibili fosili şi conservând, astfel, resursele naturale neregenerabile’, a declarat Costin Borc, CEO Lafarge România.

Proiectul denumit ‘Construcţia staţiei de co-procesare deşeuri solide municipale şi utilizarea lor ca şi combustibili alternativi în procesul de fabricaţie, în vederea eficientizării producţiei de ciment (EcoCim)’, constă în construirea unei instalaţii de co-procesare a resurselor energetice şi integrarea acestora în procesul tehnologic al producţiei de ciment, înlocuind combustibilii tradiţionali. Uzina Medgidia, alături de partenerii săi, SC Eco Gest SA şi SC Apollo Ecoterm SRL, precum şi de ceilalţi membri ai Polului de Competitivitate Medgreen, vor beneficia de creşterea competitivităţii, având o serie de obiective asumate în cadrul proiectului.

Datorită noii staţii de co-procesare a deşeurilor va fi stimulată dezvoltarea afacerilor conexe în domeniul valorificării deşeurilor solide municipale prin crearea premiselor dezvoltării unor afaceri în domeniul sortării şi colectării deşeurilor. La nivelul fabricii, vor fi modernizate capacităţi de producţie prin achiziţionarea de echipamente performante şi vor fi construite staţia bypass, staţia de coprocesare a deşeurilor şi un laborator.

Lider mondial în materiale de construcţii, Lafarge are 64.000 de angajaţi în 62 de ţări şi o cifră de afaceri de 15,2 miliarde de Euro în 2013. Având cel mai performant laborator de cercetare pentru materiale de construcţii din întrega lume, Lafarge plasează inovaţia în fruntea listei sale de priorităţi, contribuind astfel la construcţii mai durabile şi mai prietenoase cu mediul şi facilitând creativitatea arhitecturală.

În România, Lafarge produce materiale de construcţii de 17 ani şi activează pe toate segmentele de piaţă: distribuţie, industrial, infrastructură & clădiri. Compania are o acoperire geografică extinsă la nivelul întregii ţări prin cele 40 de site-uri industriale unde lucrează aproximativ 1.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Suedia recurge şi ea la energia fotovoltaică pentru a acoperi necesarul de electricitate
Suedia recurge şi ea la energia fotovoltaică pentru a acoperi necesarul de electricitate
Suedia, o ţară scandinavă renumită pentru iernile sale lungi şi lipsite de lumina soarelui, înregistrează în prezent un adevărat boom al energiei fotovoltaice, transmite Bloomberg, potrivit......
Discuţie telefonică între Scholz şi Macron cu Putin: Lăsaţi telefonul şi mergeţi la Kiev, le recomandă un oficial estonian
Discuţie telefonică între Scholz şi Macron cu Putin: Lăsaţi telefonul şi mergeţi la Kiev, le recomandă un oficial ...
Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron nu ar trebui să discute cu dictatorul rus Vladimir ...
Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit
Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit
Aproximativ 3.000 de angajaţi din 60 de întreprinderi urmează să participe - începând din iunie - la un test la scară ...
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 203 noi cazuri de Covid-19, un deces şi 75 de oameni sunt internaţi la ATI.