1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Lafarge România investeşte 41 milioane lei într-o staţie de co-procesare a deşeurilor la Medgidia

Lafarge România dezvoltă în prezent proiectul de construire a unei staţii de co-procesare a deşeurilor, investiţie în valoare totală de 41 de milioane de lei, informează reprezentanţi ai companiei.

09 apr, 2015 | Agerpres

Proiectul este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, valoarea ajutorului nerambursabil fiind de 15,7 milioane de lei, scrie Agerpres.

'Staţia de co-procesare a deşeurilor va avea un dublu impact pozitiv, atât asupra mediului înconjurător, cât şi asupra rezultatelor noastre operaţionale. Astfel contribuim la eliminarea controlată a deşeurilor menajere, pe care le folosim ca şi combustibil în procesul propriu de producţie, reducând costurile de producţie ale uzinei de la Medgidia, dar şi consumul de combustibili fosili şi conservând, astfel, resursele naturale neregenerabile', a declarat Costin Borc, CEO Lafarge România.

Proiectul denumit 'Construcţia staţiei de co-procesare deşeuri solide municipale şi utilizarea lor ca şi combustibili alternativi în procesul de fabricaţie, în vederea eficientizării producţiei de ciment (EcoCim)', constă în construirea unei instalaţii de co-procesare a resurselor energetice şi integrarea acestora în procesul tehnologic al producţiei de ciment, înlocuind combustibilii tradiţionali. Uzina Medgidia, alături de partenerii săi, SC Eco Gest SA şi SC Apollo Ecoterm SRL, precum şi de ceilalţi membri ai Polului de Competitivitate Medgreen, vor beneficia de creşterea competitivităţii, având o serie de obiective asumate în cadrul proiectului.

Datorită noii staţii de co-procesare a deşeurilor va fi stimulată dezvoltarea afacerilor conexe în domeniul valorificării deşeurilor solide municipale prin crearea premiselor dezvoltării unor afaceri în domeniul sortării şi colectării deşeurilor. La nivelul fabricii, vor fi modernizate capacităţi de producţie prin achiziţionarea de echipamente performante şi vor fi construite staţia bypass, staţia de coprocesare a deşeurilor şi un laborator.

Lider mondial în materiale de construcţii, Lafarge are 64.000 de angajaţi în 62 de ţări şi o cifră de afaceri de 15,2 miliarde de Euro în 2013. Având cel mai performant laborator de cercetare pentru materiale de construcţii din întrega lume, Lafarge plasează inovaţia în fruntea listei sale de priorităţi, contribuind astfel la construcţii mai durabile şi mai prietenoase cu mediul şi facilitând creativitatea arhitecturală.

În România, Lafarge produce materiale de construcţii de 17 ani şi activează pe toate segmentele de piaţă: distribuţie, industrial, infrastructură & clădiri. Compania are o acoperire geografică extinsă la nivelul întregii ţări prin cele 40 de site-uri industriale unde lucrează aproximativ 1.000 de angajaţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO