1EUR = 4.8393 RON

Companii

Lafarge România: Vânzările de ciment au crescut în primul trimestru cu 1%

Volumul vânzărilor de ciment ale grupului francez Lafarge în România a urcat cu 1% în primul trimestru, iar compania a înregistrat o evoluţie pozitivă a livrărilor şi pe segmentele de agregate şi betoane.

04 mai, 2012 | Mediafax

"România a înregistrat volume pozitive pe toate segmentele, cu volumul vânzărilor de ciment în creştere cu 1%", potrivit raportului financiar al grupului.

În Europa Centrală şi de Est, situaţia din piaţă a continuat să se îmbunătăţească în primul trimestru, dar condiţiile meteo nefavorabile din unele ţări au afectat nivelul activităţii din sectorul materialelor de construcţii.

Polonia a fost puternic afectată de vremea nefavorabilă şi reducerea lucrărilor la diverse proiecte, în timp ce pe piaţa din Rusia a crescut puternic, cu un avans al volumului vânzărilor de ciment de 15%.

În total -ciment, agregate şi betoane- valoarea vânzărilor din Europa Centrală şi de Est a avansat cu 1%, de la 179 milioane de euro în primul trimestru al anului trecut la 181 milioane de tone.

Grupul se aşteaptă la o creştere de 3-6% a cererii pe piaţa cimentului din regiune şi la un avans de 2-5% în cazul României.

Pierderea operaţională (EBITDA) în Europa Centrală şi de Est s-a situat la 14 milioane de euro în primul trimestru, faţă de un rezultat negativ de 9 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, ca urmare a declinului volumelor şi costurilor mai ridicate, compensate parţial de preţurile mai mari.

La nivel de grup, vânzările Lafarge au urcat cu 5%, la 3,35 miliarde de euro, susţinute de cerere şi evoluţia preţurilor pe pieţele emergente, precum Maroc şi Brazilia. Profitul operaţional a urcat cu 8%, la 516 milioane de euro.

Lafarge este prezent în România pe segmentul cimentului, cu ponderea cea mai mare în vânzări, dar şi al betoanelor şi agregatelor. Grupul a vândut anul trecut divizia de gips către Etex, care a preluat astfel si operaţiunile din România. Pe piaţa locală, principalii concurenţi ai Lafarge sunt HeidelbergCement (Germania) şi Holcim (Elveţia).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO