1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Lafarge şi Holcim fac concedieri înaintea fuziunii lor

Producătorii de ciment Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia) au anunţat că vor face concedieri înaintea fuziunii lor, care va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment, cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro (44 miliarde de dolari), transmite Reuters.

20 mai, 2015 | Agerpres

Holcim va concedia 120 de angajaţi din Elveţia, în timp ce Lafarge va renunţa la 380 de angajaţi, scrie Agerpres.

Luna aceasta, Lafarge şi Holcim au obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA pentru realizării fuziunii, după ce firmele au fost de acord să vândă fabrici, terminale şi cariere de nisip. Astfel, Lafarge va vinde o fabrică de ciment şi o carieră de piatră din statul Iowa, precum şi terminale şi centre de distribuţie din Minnesota, Wisconsin, Tennessee şi Louisiana.

Anterior, Lafarge a anunţat că a ajuns la un acord privind vânzarea fabricii din Iowa şi a şapte terminale grupului Summit Materials, pentru 450 milioane de dolari în numerar, plus un terminal din Bettendorf, Iowa.

Holcim va vinde fabricile de ciment din Chicago, New Jersey, terminalele din Massachusetts, Michigan, Illinois şi alte regiuni.

În decembrie, Uniunea Europeană a informat că, în schimbul fuziunii, Lafarge va renunţa la toate operaţiunile sale de afaceri din Germania şi România, iar Holcim trebuie să vândă subsidiarele din Slovacia, Cehia, unele active din Spania şi majoritatea activităţilor din Franţa. Pe de altă parte, companiile vor putea păstra fabrica Holcim din Altkirch, Franţa.

În primul trimestru din 2015, profitul net al Holcim a urcat la 310 milioane de franci elveţieni (330 milioane de dolari), de la 80 milioane de franci în primele trei luni din 2014.

Profitul operaţional al Lafarge a urcat cu 17%, în perioada ianuarie - martie 2015, la 403 milioane de euro (451 milioane de dolari), depăşind estimările analiştilor, de 368 milioane de euro.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti.

Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO