Lafarge vinde o fabrică de ciment din Rusia companiei italiene Buzzi Unicem, pentru 134 mil. dolari

Producătorul francez de ciment Lafarge, care urmează să fuzioneze cu grupul elveţian Holcim Ltd, a semnat un acord cu firma italiană Buzzi Unicem pentru vânzarea unei fabrici de ciment din Rusia, pentru 104 milioane de euro (134 milioane de dolari), transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 17 sept. 2014, 10:35
Lafarge vinde o fabrică de ciment din Rusia companiei italiene Buzzi Unicem, pentru 134 mil. dolari

Vânzarea fabricii din regiunea Urali va permite Lafarge să-şi reducă datoria şi să-şi concentreze activitatea în jurul Moscovei, unde a deschis o fabrică anul acesta, scrie Agerpres.

Tranzacţia, care va fi în numerar, va genera ‘sinergii interesante’ pentru Buzzi Unicem, a anunţat producătorul italian de ciment.

Recent, Lafarge şi Holcim au anunţat că activele propuse spre vânzare, pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea fuziunii lor, reprezintă aproximativ 10% din vânzările globale ale entităţii combinate.

Cele două companii vor căuta cumpărători pentru operaţiunile lor din Austria, Ungaria, România, Serbia, Marea Britanie, Canada, Filipine, Mauritius şi Brazilia.

Pentru a încerca să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea fuziunii lor, cele două companii trebuie să vândă active de aproximativ cinci miliarde de euro.

În mai, Holcim a anunţat o tranzacţie plătită în întregime în acţiuni prin care va achiziţiona Lafarge, creându-se, astfel, cel mai mare producător mondial de ciment, cu vânzări combinate de aproximativ 32 miliarde de euro (44 miliarde de dolari).

Acţionarii Lafarge vor primi o acţiune Holcim pentru fiecare titlu Lafarge pe care îl deţin, iar grupul combinat va avea sediul central în Elveţia şi va fi listat la bursele din Zurich şi Paris, conform declaraţiei comune publicate de cele două companii.

‘Noul grup va oferi o creştere mai ridicată şi riscuri mai scăzute, prin urmare va crea mai multă valoare’, a afirmat directorul general al Lafarge, Bruno Lafont, care va deveni şeful LafargeHolcim.

Tranzacţia va fi cea mai mare asociere din industria cimentului realizată vreodată şi va ajuta companiile să-şi scadă costurile şi datoriile şi să facă faţă mai bine la creşterea preţului energiei şi la cererea mai slabă de ciment, care afectează acestor sector din 2008.

Lafarge şi Holcim au anunţat că se aşteaptă la economii anuale de 1,4 miliarde de euro în urma finalizării acordului.

Tranzacţia, care va crea un grup cu o capitalizare bursieră de aproximativ 55 miliarde de dolari, ar urma să se încheie în primul semestru din 2015, au anunţat cele două companii.

În România, Lafarge produce materiale de construcţii de peste 15 ani şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

La rândul său, Holcim a intrat în România în 1997 şi, în prezent, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că i-ar fi spionat
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că ...
Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo (foto) sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci......
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, ...
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Ucraina a anunţat luni că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă ...
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în ...